Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη

Ανακοίνωση της ΕΕΔΔΑ για τη δολοφονία του Σεΐκ Αχμάντ Γιασίν

«Ανανδρη και βάρβαρη» χαρακτηρίζει τη δολοφονία του Σεΐκ Αχμάντ Γιασίν η ΕΕΔΔΑ, τονίζοντας ότι αποτελεί «ένα ακόμη έγκλημα της κυβέρνησης Σαρόν, που με τις πλάτες των ΗΠΑ έχει αποφασίσει και προωθεί τον αφανισμό του παλαιστινιακού λαού».

«Είναι φανερό, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΕΔΔΑ, πως υπεύθυνος για αυτά τα εγκλήματα, όπως και για το έγκλημα της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη, είναι ο διεθνής ιμπεριαλισμός, που με το πρόσχημα της δήθεν πάλης κατά της τρομοκρατίας σκορπάει το θάνατο και τον όλεθρο». Η ΕΕΔΔΑ εκτιμά ότι συνυπεύθυνη για όλα αυτά είναι και η Ευρωπαϊκή Ενωση «με την υποκριτική πολιτική της περί δήθεν ειρήνης και ειρηνικής διευθέτησης», ενώ καταδικάζει και τη στάση «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής κυβέρνησης καλώντας τη να καταδικάσει ξεκάθαρα την ισραηλινή κρατική τρομοκρατία.

Η ανακοίνωση κλείνει καλώντας το μαζικό και συνδικαλιστικό κίνημα, τη νεολαία, και ολόκληρο τον ελληνικό λαό να σταθεί αταλάντευτα στο πλευρό των Παλαιστινίων και όλων των λαών που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. «Να βάλουμε με τον αγώνα μας τέρμα στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, να σταματήσουμε την εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, να απαιτήσουμε την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από οπουδήποτε βρίσκονται, να αποτρέψουμε την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας για την "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ