Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Πογκρόμ κατά στελεχών του κομμουνιστικού κινήματος

Ενα ακόμη στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Κολομβίας συνελήφθη από τις Ενοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚ Κολομβίας που προσθέτει ότι αυτή τη φορά το θύμα ήταν ο Ρούμπιελ Βάργκας, μέλος της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής της (JUCO) και ανταποκριτής του ανεξάρτητου πρακτορείου «ANNCOL», ο οποίος συνελήφθη από μονάδες του Τάγματος Τενερίφη στην πόλη Νέιβα.

Η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για τη φυσική υπόσταση του Βάργκας και καταγγέλλει το πογκρόμ κατά των στελεχών του κομμουνιστικού κινήματος αλλά και της Πατριωτικής Ενωσης από τις Ενοπλες Δυνάμεις, τις κολομβιανές αρχές και τις παραστρατιωτικές ομάδες. «Η σύλληψη του Ρούμπιελ Βάργκας είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μία σειρά επιθέσεων κατά της Κομμουνιστικής Νεολαίας τους τελευταίους μήνες. Μόλις στις 23 Γενάρη είχε συλληφθεί ο Γκαμπριέλ Μπεσέρα, ΓΓ της JUCO και εκπρόσωπος του Κοινωνικού Και Πολιτικού Μετώπου, μεσούσης μίας σκανδαλώδους επιχείρησης των μυστικών υπηρεσιών στην Μπογκοτά» αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ALCA διοργάνωσε χτες Ημέρα Αλληλεγγύης - με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις - με τους εργαζόμενους της «COCA COLA», που συνεχίζουν την απεργία πείνας ενάντια στην πολιτική δολοφονιών συνδικαλιστών και εργαζομένων από τη διοίκηση της αμερικανικής πολυεθνικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ