Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Η φωτογραφία είναι λίγο θαμπή, αλλά ...ευανάγνωστη. Βγαλμένη την εποχή που ο κ. Πρετεντέρης πέταγε μπουκάλια κατά διαιτητών στα γήπεδα. Τι, όμως, κι αν υπάρχει ένας διαιτητής (ο Ανάν), που του αρέσει; Τα «μπουκάλια» - «μπουκάλια»!

Εξις δευτέρα φύσις. Στην περίπτωσή του, ό,τι κάνει στα γήπεδα, τα ίδια κάνει και στη δημοσιογραφία. Εκτοξευτής μπουκαλιών στα γήπεδα, εκτοξευτής ύβρεων στη δημοσιογραφία. Εσχάτως, δε, και με αφορμή το Κυπριακό, έχει ξεσαλώσει. Οποιους δε συντάσσονται με το «σχέδιο Ανάν», όχι μόνο τους αποκαλεί «τσάμπα μάγκες», αλλά φτάνει - στο χτεσινό «Βήμα» - να τους κάνει και μαθήματα για το τι εστί «επανάσταση» (ο Πρετεντέρης!). Δυο χρόνια πριν, όταν προωτοεμφανίστηκε το σχέδιο, όσους δε συναινούσαν, τι «κάφρους» και «κουτσαβάκια» τους ανέβαζε, τι «αερολόγους» και «λουλουδούδες του πατριωτισμού» τους κατέβαζε...

Αυτή είναι η «εκσυγχρονιστική» και προπαντός «ψύχραιμη» και «νηφάλια» πολιτική ορολογία, από έναν αυθεντικό «χουλιγκάνο» (εντός και εκτός γηπέδων), από ένα γνήσιο υπέρμαχο του «σχεδίου Ανάν» που περνιέται και για «μάγκας»: Τον «Ρούλη» (εκ του «Πρετεντερούλης») τον ...μπουκαλόμαγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ