Πέμπτη 29 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΗΕ
Επικίνδυνη η απόφαση για την «ασπίδα κατά της τρομοκρατίας»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΒΑΝΑ.-

Ολοι «υπέκυψαν» και τελικά ομοφώνως ενέκριναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας το ψήφισμα που προωθούσαν οι ΗΠΑ, που θεωρείται ως «ασπίδα κατά της τρομοκρατίας», αφού ως στόχο είχε να κλείσει το «παράθυρο του Διεθνούς Δικαίου», όπως το χαρακτήρισαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι... που δύναται να επιτρέψει τη διάδοση των όπλων μόνο από κυβερνήσεις και όχι από «μη κρατικούς παράγοντες», όπως διεφθαρμένους επιστήμονες, επιτήδειους της μαύρης αγοράς και τρομοκράτες.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία «Reuters» και «Associated Press», μέσω του ψηφίσματος υποχρεώνονται και τα 191 κράτη - μέλη των Ηνωμένων Εθνών να τιμωρούν «μη κυβερνητικούς παράγοντες» που έχουν την οποιαδήποτε πρόσβαση σε εξοπλισμό και τεχνολογία, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη απαγορευμένων όπλων. Και σημειώνεται ότι ακόμη και το Πακιστάν, το οποίο τηρούσε έως την τελευταία στιγμή επιφυλακτική στάση, τελικώς ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του εν λόγω ψηφίσματος στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, παρέχοντας στην κυβέρνηση Μπους και τους συμμάχους της μία νίκη κατά κράτος.

Και ενώ η είδηση παρουσιάζει τη γνωστή «διεθνή κοινότητα» να συμπλέει χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να διαφωτίζει περισσότερο την είδηση, το πρακτορείο «Prensa Latina» αναφέρει τις δηλώσεις του πρέσβη της Κούβας στα Ηνωμένα Εθνη, που στιγματίζουν την απόφαση αυτή του Συμβουλίου Ασφαλείας ως επικίνδυνη, αφού μπορεί να λειτουργήσει ως όργανο για εκδήλωση μονομερούς και καταχρηστικής χρήσης βίας εναντίον συγκεκριμένων κρατών.

Συγκεκριμένα, ο Ορλάντο Ρεκουέϊχο, ο Κουβανός πρέσβης, σημείωσε ότι η απόφαση αυτή μπορεί να υιοθετηθεί και εφαρμοστεί από κάποια δύναμη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας ως «εκ των προτέρων εξουσιοδότηση» για ανάληψη μονομερούς δράσης, κυρίως βασιζόμενη μόνο σε υποψίες και τόνισε ότι αφορά συγκεκριμένα την Κούβα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη κανείς το γεγονός ότι πλήθος Αμερικανών αξιωματούχων έχουν εκτοξεύσει πολλάκις παντελώς ψευδείς κατηγορίες ότι αναπτύσσει βιολογικά όπλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις παράλληλες κυβερνήσεις (2024-08-28 00:00:00.0)
Δικαστική επικύρωση αναστολής της αυτονομίας του Τζαμού - Κασμίρ (2023-12-13 00:00:00.0)
Επικίνδυνες εξελίξεις και συνεχείς απειλές κλιμάκωσης (2018-04-11 00:00:00.0)
Πιέσεις και αντιπαραθέσεις για κυρώσεις (2006-10-13 00:00:00.0)
Απόφαση ΙΑΕΑ με το «άρωμα» των ΗΠΑ... (2003-02-13 00:00:00.0)
Και η Κούβα στον «άξονα του κακού»! (2002-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ