Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Πολιτική δίωξη κομμουνιστών

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων κομμουνιστών για αφισορύπανση!

Σε δίκη με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης (και συγκεκριμένα των άρθρων 1,12,14,26 παρ.1,27 παρ.1 του ΠΚ και 1,2,5 παρ.1,7 παρ.2 του Ν 1491/84) οδηγούνται σήμερα το πρωί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας τέσσερα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων το μέλος της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Γιώτα Τσολίγκα και το μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας της ΚΝΕ Κώστας Εγγλέζος. Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει το γεγονός και καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να συμπαρασταθούν στους τέσσερις αγωνιστές απαιτώντας την αθώωσή τους.

Οι διωκόμενοι συνελήφθησαν το βράδυ της 1ης Σεπτέμβρη 1999 από αστυνομικούς της Ασφάλειας μπροστά από τα Γενικά Λύκεια Κέρκυρας, για αφισοκόλληση για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες της Νομαρχιακής Συμπαράταξης, κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα, αλλά και με παρέμβαση του ίδιου του τότε νομάρχη Κέρκυρας και άλλων εκπροσώπων μαζικών φορέων, οι τέσσερις αγωνιστές αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ο αξιωματικός υπηρεσίας τους διαβεβαίωσε ότι δεν απαγγέλλεται καμία κατηγορία σε βάρος τους.

Ομως, τέσσερα χρόνια μετά, καλούνται να δικαστούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας... Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι η δικογραφία έχει ημερομηνία τέλος του Οκτώβρη, που σημαίνει πως μήνυση έγινε δύο μήνες μετά τη σύλληψη και ενώ κανένας δεν ήξερε τίποτα(!).

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει στον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχείρηση τρομοκράτησης των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και την κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Κάτι που, όπως τονίζεται, στήθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και τους μηχανισμούς της, με την καθοδήγηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η δικαιολογία της αφισορύπανσης αποτελεί το πρόσχημα, αφού ποτέ κανένας δεν ασχολήθηκε με την εμπορική αφίσα, από την οποία κάθε καλοκαίρι «πνίγεται» το νησί, σημειώνεται και προστίθεται: Αντίθετα, η πολιτική αφίσα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αλλά και άλλων μαζικών φορέων και οργανώσεων βρίσκονται πάντα «στο μάτι του κυκλώνα», προκειμένου να φιμωθεί το λαϊκό κίνημα και οι φορείς που δεν έχουν άλλο τρόπο προβολής των θέσεών τους. Και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας πως το περιστατικό έρχεται ως συνέχεια των πολιτικών διώξεων αγωνιστών του φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία λίγους μήνες πριν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ