Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προετοιμασίες για την πορεία Νέα Σάντα Κιλκίς - Θεσσαλονίκη

Με την πορεία ειρήνης την Κυριακή 9 Μάη κορυφώνονται στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις της ΕΔΥΕΘ, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης.

Στο μεταξύ, για το Σάββατο 8 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία», έχει προγραμματιστεί εκδήλωση με θέμα «Ολυμπιακοί αγώνες στην εποχή της Νέας Τάξης». Εισηγητές θα είναι οι: Αντώνης Δογάνης, καθηγητής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, Σωτήρης Γιάτσης, καθηγητής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, Διονύσης Ψωμιάδης, αντινομάρχης, πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση 18 «ανώνυμων» αθλητών και παραγόντων του ερασιτεχνικού αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη τιμής για την πολύχρονη, ανιδιοτελή και ανεκτίμητη προσφορά τους στο λαό και τη νεολαία της πόλης.

Με ανακοίνωσή τους η ΕΔΥΕΘ και η Οργανωτική Επιτροπή της Ολυμπιάδας Ειρήνης καλούν τη νεολαία, τους εργαζόμενους και όλο το λαό, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις και στη μεγάλη Πορεία Ειρήνης από τη Νέα Σάντα του Κιλκίς έως τη Θεσσαλονίκη. Να εκφράσουν με τη συμμετοχή τους την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Κύπρου, της Παλαιστίνης, του Ιράκ, της Κούβας. Να διαδηλώσουν την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Το πρόγραμμα της πορείας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πορείας στις 9 του Μάη, περιλαμβάνει:

-- Στις 9 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, έξω από το στρατόπεδο εκπαίδευσης των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης στη Νέα Σάντα.

-- Στις 9.30 π.μ. έναρξη της σκυταλοδρομίας Ειρήνης, με τη συμμετοχή αθλητών οι οποίοι θα μεταφέρουν τη σημαία της Ολυμπιάδας Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη.

-- Στις 12 μ. η μεγάλη συγκέντρωση του φιλειρηνικού λαού της Θεσσαλονίκης μπροστά στο Δημαρχείο Σταυρούπολης.

-- Στις 12.30 μ.μ. άφιξη των σκυταλοδρόμων και λήξη της σκυταλοδρομίας. Χαιρετισμός από εκπρόσωπο των αντιστασιακών Οργανώσεων για τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Αντίστασης, που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο. Εναρξη της Πορείας Ειρήνης.

-- Στη 1.15 μ.μ. ένταξη στην πορεία, των αθλητών ΑΜΕΑ που θα συγκεντρωθούν μπροστά στο μνημείο του Ελληνοπολωνού αντιστασιακού αθλητή Γ. Ιβάνοφ, εκτελεσμένου από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

-- Στη 1.45 μ.μ. στάση στο μνημείο του Καπνεργάτη, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου. Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Παγκαπνεργατικού Σωματείου και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των δολοφονημένων εργατών του Μάη του '36.

-- Στις 2 μ.μ. άφιξη της πορείας στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Χαιρετισμός από εκπρόσωπο της ΕΔΥΕΘ, κατάθεση στεφάνων.

Στην Αλεξανδρούπολη

Πορεία ειρήνης την Κυριακή 9 Μάη διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων της Ολυμπιάδας Ειρήνης. Θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από το παλιό Νοσοκομείο (τέρμα Καβύρη).

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, καλεί πλατιά τους μαζικούς φορείς, κάθε ανήσυχο και προβληματισμένο άνθρωπο, όσους δε βολεύονται με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, να στηρίξουν την Ολυμπιάδα Ειρήνης. Να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία ειρήνης και να στείλουν έτσι μήνυμα αντεπίθεσης και αισιοδοξίας, πως η μόνη «υπερδύναμη» είναι οι λαοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ