Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολυμπιακές υποσχέσεις

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε αναγνωρίσει ως δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για ένα Ολυμπιακό επίδομα, καθώς δε θα πάρουν ανάσα εκείνες τις μέρες. Και στις συναντήσεις που έγιναν με το σωματείο των εργαζομένων είχε αφήσει να διαφανεί ότι το επίδομα αυτό θα έφτανε κάπου κοντά στα 1.500 ευρώ.

Ομως χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για έργα ούτε για πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού στα νοσοκομεία, όπως είπε προχτές το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Νικ. Κακλαμάνης, στη συνάντησή του με την ΠΟΕΔΗΝ και αναζητεί ένα πρόσθετο κονδύλι κάπου 140 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα για το επίδομα στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ είπε ότι δε δεσμεύτηκε ότι θα χορηγηθεί, αλλά, ότι θα είναι στις προτεραιότητες, αν τελικά δοθεί κάποιο επίδομα σε εργαζόμενους.

Ιδού λοιπόν ένα δείγμα υποσχέσεων... Ολυμπιακών προδιαγραφών. Και έπονται και άλλα: Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, για παράδειγμα, θα χάσουν ένα επίδομα 15 ευρώ το μήνα (το λεγόμενο «επίδομα κλειστού χώρου») γιατί διαπιστώθηκε, ότι δεν ανήκουν στις κατηγορίες των εργαζομένων που προβλέπει ο νόμος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ