Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταξίματα

Τη δημιουργία της «Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας» με τη μορφή ΝΠΔΔ - στα πρότυπα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου - επανέλαβε χτες ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης απ' το βήμα του συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας. Η Ενωση θα δίνει άδειες άσκησης επαγγέλματος, θα τηρεί μητρώο εργαζομένων και ανέργων, ενώ στο πλαίσιό της θα λειτουργούν κεντρικό και περιφερειακά Πειθαρχικά Συμβούλια, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Πέρα απ' το ότι ένα τέτοιο ΝΠΔΔ θα αποτελέσει ένα μοχλό ενσωμάτωσης του νοσηλευτικού προσωπικού στην ασκούμενη πολιτική, οι νοσηλευτές δεν ακούν τίποτε - εκτός από υποσχέσεις - για προσλήψεις, παρότι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι και οι κενές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία φτάνουν τις 25.000. Αλλά και εκείνοι που δουλεύουν δεν άκουσαν τίποτε για το χαρακτηρισμό του επαγγέλματός τους ως ανθυγιεινού ή για ουσιαστικές αυξήσεις στους πενιχρότατους μισθούς τους.

Να σημειώσουμε, τέλος, την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας, η οποία δεν επέτρεψε στον - προσκεκλημένο απ' την ίδια - εκπρόσωπο του ΚΚΕ να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ