Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΡΙΖΑ
Δε συμφώνησαν, συνεχίζουν τη συζήτηση

Συνεχίστηκε και χτες ο μαραθώνιος διαβουλεύσεων μεταξύ του ΣΥΝ και των δυνάμεων που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό του για τις βουλευτικές εκλογές, των οποίων τη στήριξη επιδιώκει να εξασφαλίσει η Κουμουνδούρου ενόψει των ευρωεκλογών, προσπαθώντας να αμβλύνει τις διαφωνίες που ενέσκηψαν στο μεσοδιάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος πρότεινε να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ο Γ. Βότσης.

Η Γραμματεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε χτεσινή ανακοίνωσή της σημειώνει πως «συζήτησε πρόταση του ΣΥΝ για τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Η πρόταση αυτή, για λόγους που δεν αφορούν στο πρόσωπο που προτάθηκε αλλά στη λογική συγκρότησης του ψηφοδελτίου, δεν έγινε δεκτή από τις υπόλοιπες συλλογικότητες, που συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ, και τα μέλη της Γραμματείας». Σημειώνει επίσης πως «η συζήτηση για τα θέματα των ευρωεκλογών (σχέδιο εκλογικής διακήρυξης και συγκρότηση ψηφοδελτίου) θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση, την Παρασκευή 7.5.2004».

Χτες, διέρρευσε στον Τύπο η πληροφορία πως ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος θα προτείνει να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ο Γ. Βότσης. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα προκαλέσει την αντίδραση τουλάχιστον της ΑΚΟΑ, απέναντι στην οποία ο ΣΥΝ είχε αναλάβει τη δέσμευση της εκλογής του Γ. Μπανιά στο Ευρωκοινοβούλιο σε μια προσπάθεια να «επανορθώσει» την αθέτηση αντίστοιχης δέσμευσης για το ελληνικό Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ