Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΦΦΑΣ
Ξεκινάμε πλατιά κουβέντα με τα λαϊκά στρώματα

Σε εκδήλωση στις Συκεές μίλησε ο γραμματέας της ΚΟΘ

«Από σήμερα πρέπει να ξεκινήσουμε πλατιά κουβέντα με τα λαϊκά στρώματα, να τους πείσουμε με επιχειρήματα ότι και σ' αυτές τις εκλογές πρέπει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο. Να σπάσουμε τη μοιρολατρία και την υποταγή που καλλιεργούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να πείσουμε περισσότερο κόσμο για την αναγκαιότητα της αντίστασης, της ανυπακοής και της απειθαρχίας στην ΕΕ, που προτείνει το ΚΚΕ». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κόφφας, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, αναλύοντας την εκλογική διακήρυξη του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, σε χθεσινή εκδήλωση στο Δημαρχείο Συκεών.

«Το μοναδικό κεκτημένο που υπάρχει στην ΕΕ», σημείωσε ο Χρήστος Κόφφας, «είναι εκείνο που ορίζει τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των χωρών που συνασπίστηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΕΕ είναι έτσι φτιαγμένη, ώστε να μπορεί το κεφάλαιο να μακροημερεύει καταληστεύοντας τους εργαζόμενους».

«Ο αγώνας γίνεται σε δυο επίπεδα» κατέληξε το στέλεχος του ΚΚΕ. «Σε εθνικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που συναποφασίζουν στην ΕΕ και αναλαμβάνουν να εκτελέσουν τις αποφάσεις στις χώρες τους, αλλά και σε ευρωπαϊκό, με το συντονισμό της πάλης, που μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στο οικοδόμημα της ΕΕ και να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαϊκών συμφερόντων και του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ