Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ποιοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους

Στο πλησιέστερο στην κατοικία τους εκλογικό τμήμα, θα ψηφίσουν πολλοί ετεροδημότες στις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνης.

Πιο συγκεκριμένα, στον τόπο κατοικίας τους θα ψηφίσουν μόνο:

  • Οι ετεροδημότες που έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας στις εθνικές εκλογές της 7ης Μάρτη. Ανέρχονται στους 140.651 ψηφοφόρους.
  • Οσοι ετεροδημότες κατέθεσαν σχετική αίτηση, αλλά δεν ψήφισαν στον τόπο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές επειδή δε συμπληρωνόταν ο αριθμός των 40 ψηφοφόρων από την ευρύτερη εκλογική περιφέρεια που απαιτούνταν για να συσταθεί ειδικό εκλογικό τμήμα. Οι εκλογείς αυτοί ανέχονται στους 7.427 και θα ενημερωθούν από το υπουργείο Εσωτερικών, με ειδική διαφημιστική καμπάνια, ενώ ο προσανατολισμός είναι να ενημερωθούν και από τους δήμους και τα κόμματα.

Σημειώνουμε ότι οι παραπάνω εκλογείς ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους υποχρεωτικά. Οι υπόλοιποι ετεροδημότες που δεν κατέθεσαν αίτηση ή δεν ψήφισαν στον τόπο διαμονής τους στις βουλευτικές, ψηφίζουν υποχρεωτικά στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οσοι από αυτούς καταθέσουν τώρα σχετική αίτηση, θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Τα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών που συστήθηκαν στις βουλευτικές εκλογές δεν ισχύουν για τις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνης. Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στις ευρωεκλογές στα κοινά εκλογικά τμήματα του τόπου διαμονής τους, δηλαδή μαζί με τους υπόλοιπους εκλογείς της περιφέρειας όπου διαμένουν. Απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών είναι οι ετεροδημότες να ψηφίσουν στο πλησιέστερο στο σπίτι τους εκλογικό τμήμα.

Ενημερωθείτε άμεσα

Στο μεταξύ από σήμερα οι εκλογείς όλης της χώρας μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν από την ιστοσελίδα www.ypes.gr του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα από την ειδική καταχώριση με την ένδειξη «μάθε πού ψηφίζεις». Από την επόμενη βδομάδα οι εκλογείς θα ενημερώνονται και για το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν.

Τέλος, οι Ελληνες που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανέρχονται στους περίπου 38.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ