Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Νέο ξεκίνημα» με ... αποκαταστάσεις

Να αναδείξει το δήθεν φιλολαϊκό προφίλ του ΠΑΣΟΚ και γύρω από αυτό να συσπειρώσει τα στελέχη του κόμματός του, επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε σύσκεψη με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών.

Από το συγκεκριμένο κάλεσμα απουσίασαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας με την απουσία τους προφανώς να στείλουν μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος. Συγκεκριμένα, στη χτεσινή σύσκεψη δεν παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Κ. Λαλιώτης, Γ. Αρσένης, Π. Κρητικός, Γ. Δασκαλάκης και Τ. Μαντέλης.

Ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «περνάει μια κρίσιμη φάση», υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία φάση συγκρότησης» και κάλεσε τα στελέχη να προσφέρουν «σε αυτή τη νέα καμπή, το νέο ξεκίνημα», όπως το χαρακτήρισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακυκλώνοντας, ουσιαστικά, την προεκλογική τακτική των εθνικών εκλογών, μίλησε για «λάθη» της κυβέρνησης και ...απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από τα λαϊκά στρώματα. «Βλέπω ότι ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων, που εμείς παραδοσιακά εκφράζαμε, σήμερα δεν ταυτίζονται με το ΠΑΣΟΚ, όπως παλαιότερα», είπε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «δε θεωρούν ότι στο ΠΑΣΟΚ θα βρουν τη δικαίωσή τους ή την προστασία τους ή την προώθηση των αιτημάτων τους».

Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου χωρίς να ασκήσει ίχνος κριτικής στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αφού αυτές στηρίζει και συνεχίζει να πρεσβεύει, ισχυρίστηκε ότι η ...απομάκρυνση οφείλεται στα «πολλά χρόνια στην κυβέρνηση», που βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προωθήσει στρατηγική και πολιτική», για να σπεύσει να συμπληρώσει, αποδεικνύοντας συγχρόνως την ταύτιση των μονομάχων του δικομματισμού, ότι η κυβέρνηση «ανακοινώνει νομοσχέδια και προτάσεις που είναι της δικιάς μας κυβέρνησης»...

Θα σας αποκαταστήσω όλους...

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι βουλευτές που είχαν αποπεμφθεί από τον Γ. Παπανδρέου, εξαιτίας της ντροπολογίας Πάχτα για το «Πόρτο Καρράς». Μάλιστα, χτες ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ρόλους και θέσεις μέσα στο κόμμα, ειδικά μετά την τοποθέτηση του Σπ. Βούγια στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε «κοπεί» προεκλογικά για τον ίδιο λόγο...

Ο Γ. Παπανδρέου χτες δεν ήταν τόσο ...σκληρός και υποσχέθηκε να αποκαταστήσει τους πρώην βουλευτές, ενόψει και της στελέχωσης του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινός στόχος η αναβάπτιση της αντιλαϊκής πολιτικής (2011-12-08 00:00:00.0)
Σε ενιαία γραμμή κοροϊδεύουν το λαό (2011-12-02 00:00:00.0)
Το ενδιαφέρον στις «λίστες» και στη «μάχη» της σταυροδοσίας (2005-03-02 00:00:00.0)
Γίνονται «αδέξιοι χειρισμοί» στην οικονομία (2004-09-10 00:00:00.0)
Στάση αναμονής στο εσωκομματικό πεδίο (2004-07-03 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν τα όργανα... (2004-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ