Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ

Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ: «Η εφαρμογή της ρύθμισης (σσ για τους συμβασιούχους) θα δημιουργήσει μάλιστα και νέα πολιτικά δεδομένα, καθώς η ΝΔ θα ενσωματώσει οριστικά στον εκλογικό της κορμό χιλιάδες νέους εργαζόμενους» (το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ: «Τα κριτήρια νομιμότητας ικανοποιούνται για την επιχειρησιακή φάση της Ολυμπιάδας και η λειτουργία του κυκλώματος κρίνεται νόμιμη από 1-7-04 έως 4-1-05 εφόσον εξασφαλιστεί ότι: 1. Δε γίνεται λήψη και καταγραφή εικόνων από την είσοδο των κατοικιών. 2. Δε θα είναι δυνατή η λήψη και ακρόαση συνομιλιών. 3. Πριν βρεθεί το άτομο στην εμβέλεια της βιντεοκάμερας ενημερώνεται με σαφή και πρόσφορο τρόπο (δηλαδή με επαρκή αριθμό ευδιάκριτων πινακίδων σε εμφανή σημεία) ότι εισέρχεται σε χώρο που βιντεοσκοπείται» (η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: «Η λύση του Κυπριακού μπορεί να προέλθει μόνον εάν αντιμετωπιστούν οι ρίζες του προβλήματος, "που δεν είναι άλλες από την παράνομη εισβολή και κατοχή τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία"» (το υπόμνημα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την ΕΕ, στα ΝΕΑ).

ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ: «Εκτοτε η Εκκλησία πορεύτηκε στενά συνδεδεμένη, κάθε φορά, με τα συμφέροντα της εξουσίας, αποτελώντας πολύτιμο αρωγό της σε στιγμές κινδύνου είτε του θρόνου είτε αργότερα των αυταρχικών καθεστώτων, που τόσο πολύ τραυμάτισαν το εθνικό σώμα τους τελευταίους δύο αιώνες. Οι σπάνιες περιπτώσεις κληρικών όλων των βαθμίδων που συντάχθηκαν με το λαό, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα» (ο Δ. Β. Τριανταφυλλίδης στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ