Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Καμιά συναίνεση

Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Το πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ αναφέρεται στο γεγονός ότι ούτε νερό από τις βρύσες της ΕΥΔΑΠ δε δικαιούται να έχει μαζί του ο θεατής των Ολυμπιακών Αγώνων γιατί πολύ απλά η «Κόκα-Κόλα» πουλάει μέσα στο γήπεδο το δικό «της» νερό.

Το μονόστηλο στις πίσω σελίδες της ίδιας εφημερίδας αναφέρεται σε κάτι που από πρώτη ματιά μοιάζει άσχετο με το πρώτο θέμα: Εκαναν το σολομό να γεννάει πέστροφες!

Διόλου άσχετα μεταξύ τους τα δυο θέματα. Οι ίδιες δυνάμεις που καθορίζουν τι νερό θα πίνεις, αυτές ακριβώς καθοδηγούν και την επιστημονική έρευνα σε τέτοιους δρόμους που αύριο - ήδη σήμερα - να είναι κατορθωτή «η παραγωγή απογόνων ενός είδους με μεγάλο σώμα από γονείς με μικρότερο σώμα». Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Ο,τι κι αν γεννήσει θα είναι λίγο σε σχέση με τον εφιάλτη.

Οι στολές των κολυμβητών που προσομοιώνουν τα λέπια του καρχαρία είναι μόνο μία ψιλοεφαρμογή ενός πεδίου έρευνας τα αποτελέσματα του οποίου θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στον άνθρωπο. Δεν είναι. Η έρευνα γίνεται μόνο για να έχουν περισσότερα κέρδη οι πολυεθνικές που σπονσοράρουν τους συγκεκριμένους αθλητές.

Σε ανύποπτη εποχή διάφορες διαμαρτυρίες, έγκαιρες προειδοποιήσεις, έχουν αντιμετωπιστεί ως γραφικότητες οικολόγων, ή «μη μου άπτου δημοκρατικές ευαισθησίες».

Κι όμως, το «Ζέπελιν» πετάει ήδη στον αττικό ουρανό και οι σολομοί γεννάνε πέστροφες!

Τα ανθρωποειδή που δέρνουν στο λιμάνι Μεξικανούς δημοσιογράφους έχουν προπονηθεί χρόνια τώρα στα κορμιά Ελλήνων ναυτεργατών. Και οι «Πάτριοτ» παραγγέλθηκαν ως επιβράβευση της πρώτης εισβολής στο Ιράκ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ