Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα επίθεση τραμπούκων στα γραφεία του ΚΚΕ στη Σταυρούπολη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα πραγματοποίησαν χτες στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Σοβαρά ερωτηματικά για τις προθέσεις των δραστών, αλλά και για την εγκατάλειψη των περιφερειακών δήμων από την αστυνομία, στο όνομα της ενίσχυσης της Ολυμπιακής ασφάλειας στο κέντρο της πόλης, γεννάει η τρίτη -μέσα στο τελευταίο τρίμηνο- επίθεση «αγνώστων» στα γραφεία της ΚΟΒ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Τα ξημερώματα της Παρασκευής τα γραφεία έγιναν για μια ακόμη φορά στόχος θρασύδειλων τραμπούκων, οι οποίοι έσπασαν με πέτρες όλα τα τζάμια της πρόσοψης και εξαφανίστηκαν. Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί μόλις πριν από πέντε μέρες, πιθανότατα με τους ίδιους δράστες, ενώ η πρώτη επίθεση με πέτρες στα γραφεία της Σταυρούπολης καταγράφηκε στις 9 Μάη, μέρα που η ΚΟΘ του ΚΚΕ και η ΕΔΥΕΘ διοργάνωναν εκδηλώσεις για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης.

Χτες το πρωί, κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σάκη Βαρδαλή, μέλος του ΝΓ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα της Σταυρούπολης. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος ανέδειξε την πολιτική σκοπιμότητα των επιθέσεων, τονίζοντας ότι στόχος των δραστών είναι να τρομοκρατήσουν το λαό της περιοχής και να αναχαιτίσουν την αυξανόμενη επιρροή που αποκτά το ΚΚΕ και η πολιτική του στους εργαζόμενους της Σταυρούπολης και της Θεσσαλονίκης γενικότερα. Παράλληλα, κατέθεσαν τα ερωτήματά τους για το ότι η αστυνομία δεν έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο προστασίας των γραφείων ύστερα από τις δύο πρώτες επιθέσεις, παρά το γεγονός ότι τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων αποτελούν «υψηλούς» στόχους φύλαξης για την αστυνομία.

Οι αξιωματικοί του αστυνομικού τμήματος παραδέχτηκαν ότι είχαν ενημερωθεί για τις προηγούμενες δυο επιθέσεις, σημείωσαν ωστόσο ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αφού το τμήμα της Σταυρούπολης, όπως και η πλειοψηφία των τμημάτων στους περιφερειακούς δήμους, έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό και οχήματα, λόγω των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης του κέντρου, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την Ολυμπιακή ασφάλεια. Είναι ενδεικτικό ότι το ένα περιπολικό που απέμεινε στην περιοχή για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι υπεύθυνο για τις περιπολίες σε πέντε δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ αντίστοιχα μειωμένη είναι και η δύναμη του τμήματος σε προσωπικό.

Μετά το τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας, ο Σάκης Βαρδαλής επανέλαβε τη θέση του Κόμματος ότι «τέτοιου είδους επιθέσεις στοχεύουν στο λαϊκό κίνημα, σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι ικανά να πτοήσουν τους κομμουνιστές και τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται γύρω από τις θέσεις του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και η εργατική τάξη θα συνεχίσουν αταλάντευτα να αγωνίζονται για τη διεύρυνση των κοινωνικών, εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, που βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του δικομματισμού και της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» (2021-12-16 00:00:00.0)
Τριήμερο ενημέρωσης και δράσης για τον ΟΑΣΘ (2019-06-26 00:00:00.0)
Ενέργεια που δημιουργεί ερωτήματα (2017-01-11 00:00:00.0)
Συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις (2016-11-19 00:00:00.0)
Για Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμμαχο και υπερασπιστή των αγώνων του λαού (2005-11-29 00:00:00.0)
Δε σταμάτησαν ούτε στιγμή (1999-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ