Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Για Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμμαχο και υπερασπιστή των αγώνων του λαού

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης μίλησε χτες ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΘ

«Για μας είναι καθαρό ότι η λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και η νομαρχία δεν είναι θέμα τεχνικό, διαχειριστικό. Είναι βαθιά πολιτικό. Επόμενα η οριστική επίλυσή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από τα άλλα προβλήματα των εργαζομένων. Δε θα ακολουθήσουμε τη διπροσωπία των άλλων δυνάμεων, πότε να μιλάμε με μια γενική πολιτική γλώσσα και πότε με τοπική».

Αυτό ξεκαθάρισε ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο Κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως το ΚΚΕ «υποστηρίζει κινήσεις και ψηφοδέλτια συνεργασίας για μια ΤΑ σύμμαχο και υπερασπιστή των αγώνων του λαού. Απορρίπτει συμμαχίες που εκφράζουν συναλλαγή με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απορρίπτει συνεργασία με τις δυνάμεις της συναίνεσης και του συμβιβασμού με τις δυνάμεις της διγλωσσίας. Καμιά συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις, στο όνομα να κερδηθούν κάποιοι δήμοι, νομαρχίες και σύμβουλοι».

Αλλωστε, όπως είπε ο Κ. Αβραμόπουλος, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ αποδέχτηκαν και συναίνεσαν στις εντολές της ΕΕ για μια ΤΑ μηχανισμό προώθησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. «Τόσο στα κεντρικά, όσο και στα πανελλαδικά και τοπικά όργανα της ΤΑ τα τρία κόμματα ήταν «μια φωνή και μια γροθιά» κατά του λαού». Ενδεικτικά ανέφερε το τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ όπου αποδείχτηκε η προσήλωσή τους στην ανταποδοτική πρακτική. «Ζήτησαν καινούρια φορολογία, σε συνδυασμό με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Δηλαδή, ακόμα περισσότερα τέλη σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Υποστηρίζουν τη λογική της ανταποδοτικότητας, δηλαδή πληρώνεις - παίρνεις. Δε διεκδικούν τα παρακρατηθέντα», σημείωσε ο Κ. Αβραμόπουλος και ανέφερε τα τεράστια ποσά που παρακρατήθηκαν από την πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου 1989, μέχρι σήμερα.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις για την Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της Πολιτικής Εξόρμησης της ΚΟΘ του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκαν χτες στο Κορδελιό με ομιλητή τον Σάκη Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στην Ευκαρπία με ομιλητή τον Γιάννη Ζιώγα, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ