Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναμενόμενες πλημμύρες...

Μια συνηθισμένη χειμερινή κακοκαιρία αποδείχτηκε ικανή να προκαλέσει πλημμύρες και σημαντικές καταστροφές στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Και, όμως, οι προβληματικές περιοχές, ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο, είναι γνωστές, εδώ και χρόνια. Ο «Ρ», πρόσφατα, είχε αποκαλύψει ένα προς ένα τα σημεία που θα είχαν πρόβλημα: Γλυφάδα, Χαλυβουργική, Λεωφόρος Μαραθώνα, Ν. Μάκρη. Οι ίδιες περιοχές έχουν πληγεί και στο παρελθόν.

Τι απάντησε η κυβέρνηση για τα συγκεκριμένα σημεία, όταν κάναμε τη σχετική έρευνα; Στη Γλυφάδα, και συγκεκριμένα στη Λεωφ. Ποσειδώνος, την ευθύνη έχει το υπουργείο Μεταφορών, αφού οι πλημμύρες προκαλούνται από την έλλειψη αντιπλημμυρικής μελέτης του τραμ. Στη Χαλυβουργική κάνουν έργα για να... ανακουφιστεί η περιοχή και το αντιπλημμυρικό έργο θα είναι έτοιμο... του χρόνου! Επομένως, δεν έχουν άγνοια των προβλημάτων οι κυβερνώντες. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.

Στην πράξη, όμως, συμβαίνουν τα εξής: Πρώτον, συνεχίζεται η πολιτική της άναρχης δόμησης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος (δασοκτόνοι νόμοι κλπ). Δεύτερον, ο βαθμός προτεραιότητας των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας είναι τέτοιος, που έχει μετατρέψει τα τελευταία σε σύγχρονο γεφύρι της Αρτας. Και τρίτον, όποτε γίνεται κάποιο τέτοιο έργο μετατρέπεται σε μοχλό καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως η εκβάθυνση του Κηφισού στο ύψος του Μοσχάτου κόστισε, όσο το συνολικό κόστος των έργων, για την αντιπλημμυρική προστασία στην Αττική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ