Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διατηρείται η γκρίνια...

Συνεχίστηκε η εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ, αφού κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους εμφανίστηκαν να αμφισβητούν τις τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου περί «ανανέωσης».

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΝΕΤ ο Θ. Πάγκαλος διαφώνησε με την απαίτηση του Γ. Παπανδρέου από τα ΜΜΕ, να προβάλλουν νέους βουλευτές καθώς, όπως είπε, δεν «μπορούμε να υποχρεώσουμε τν δημοσιογράφο ή τον εκδότη να καλέσουν αυτόν που δεν έχει τίποτα να πει».

Από την πλευρά του ο Ευαγ. Βενιζέλος, αφήνοντας σαφή αιχμή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για όσο τα είπε για την «ανανέωση», ανέφερε σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ»: «Πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το ποια θέματα, πότε και πώς ανοίγουμε. Ακόμη και το πιο αυτονόητο και καλοπροαίρετο σχόλιο μπορεί να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, όταν τοποθετείται από κάποιους σε άλλα συμφραζόμενα»...

Την ίδια στιγμή σκληρή κριτική ασκεί στον Κ. Σημίτη ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψής με το βιβλίο του «Για να ανατείλει ο ήλιος πρέπει να δύσει». Συγκεκριμένα, ο Γ. Καψής στο βιβλίο του, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε χτες η «Ελευθεροτυπία», χαρακτηρίζει «Πινόκιο» τον πρώην πρωθυπουργό. «Θα αποτελούσε μεγάλη συμβολή στην ιστορική έρευνα αν... η μύτη όλων των πολιτικών και ιδιαίτερα των τέως πρωθυπουργών έπασχε από το "σύνδρομο Πινόκιο". Τότε θα παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια επιστημονική μελέτη των αυξομειώσεων του οσφρητικού οργάνου του τέως πρωθυπουργού κατά τη συγγραφή του τελευταίου του βιβλίου, ιδιαίτερα όταν έγραφε για την κρίση στα Ιμια», γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Καψής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ