Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Απάντησή μας η ένταση της δράσης μας»

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟ Ραχών Ικαρίας του ΚΚΕ καταστροφές στα γραφεία της Οργάνωσης

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 του Νοέμβρη 2005, τα γραφεία του ΚΚΕ στις Ράχες, έγιναν για μια ακόμη φορά στόχος θρασύδειλων τραμπούκων, οι οποίοι αφού έσπασαν το κάλυμμα των παραθύρων, μπήκαν στα γραφεία και επιδόθηκαν σε πρωτοφανείς βανδαλισμούς. Κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε μέσα στα γραφεία, βιβλία, αφίσες, αρχειακό υλικό, εξοπλισμό, κλπ. Πέταξαν μπογιές παντού. Εσπασαν τις τζαμαρίες. Πέταξαν πολλά από τα υλικά στο δρόμο, στα διπλανά χωράφια και στα ρυάκια, στους κάδους των σκουπιδιών. Η μανία τους ήταν τέτοια που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε έναν απ' αυτούς.

Με σχετική ανακοίνωσή της, αφού επισημαίνει πως τα τοπικά γραφεία της έχουν γίνει πολλές φορές στόχος των θρασύδειλων τραμπούκων, οι οποίοι σπάνε τα παράθυρα, τα φώτα, κατεβάζουν πινακίδες και γράφουν προσβλητικά συνθήματα, η ΚΟ Ραχών Ικαρίας του ΚΚΕ «καταγγέλλει την άνανδρη αυτή επίθεση. Και μάλιστα σε έναν τόπο που χαρακτηρίζεται από το ήθος και τη δημοκρατία των κομμουνιστών, από την παράδοση και την ιστορία του λαϊκού κινήματος».

«Φαίνεται, υπογραμμίζεται, ότι η δράση και η φωνή του ΚΚΕ ενοχλεί "κάποιους άγνωστους" πάρα πολύ, και με θρασύδειλες ενέργειες προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν και να περιστείλουμε τη δράση μας.

Για μια ακόμη φορά θα βγούνε γελασμένοι... Τέτοιου είδους επιθέσεις στοχεύουν στο λαϊκό κίνημα, σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι ικανές να πτοήσουν τους κομμουνιστές, τους πρωτοπόρους αγωνιστές, τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται γύρω από το ΚΚΕ». Και η ανακοίνωση καταλήγει:

Το ΚΚΕ και η εργατική τάξη θα συνεχίσουν αταλάντευτα να αγωνίζονται για τη διεύρυνση των κοινωνικών, εργασιακών, δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος. Η απάντησή μας θα είναι η ένταση της πολιτικής μας δράσης, η ακόμα πιο δυναμική συμμετοχή μας στους αγώνες, η ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Το δυνάμωμά τους θα αποτελέσει τον οδοστρωτήρα που θα σαρώσει κάθε ενέργεια που θα στρέφεται κατά των αγώνων των εργαζομένων, κατά του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ