Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη της απεργίας

Η μαζική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που συγκάλεσε το ΠΑΜΕ στην Αθήνα την περασμένη βδομάδα, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μάχη της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 14 του Δεκέμβρη. Στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι να μετατραπεί και αυτή η απεργιακή κινητοποίηση σε ένα δυναμικό βήμα καταδίκης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής. Να προβάλει η εργατική τάξη αιτήματα και διεκδικήσεις που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της, κόντρα και στο συμβιβασμένο πλαίσιο αιτημάτων, με το οποίο καλούν στην απεργία οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός, οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, αλλά και η μάχη για τις κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας βρίσκονται στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησης. Οι αυξήσεις πείνας στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπονται για το 2006 και οι ληστρικές απαιτήσεις των εργοδοτών για αυξήσεις ψίχουλα στον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι ξεκομμένες από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει και εντείνει η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική, που στο σύνολό της πλήττει εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Και σαν τέτοια πρέπει να απαντηθεί από τους εργαζόμενους.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στηρίζουν τον πυρήνα αυτής της πολιτικής. Συμφωνούν με την ανάγκη του «κοινωνικού διαλόγου» για τις προωθούμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές. Μειοδοτούν συνειδητά στις ανάγκες των εργαζομένων, προτείνοντας «αυξήσεις» στη νέα ΕΓΣΣΕ που δεν επαρκούν για να καλυφθούν ούτε καν οι απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων από την εντεινόμενη λιτότητα και ακρίβεια, από τη μισθολογική καθήλωση στην οποία εγκλώβισαν τους εργαζόμενους και με την τελευταία διετή Σύμβαση. Το «διεκδικητικό» τους πλαίσιο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφού δεν αμφισβητεί την καπιταλιστική «ανταγωνιστικότητα» και επικροτεί τον αντεργατικό ευρωμονόδρομο.

Στο χέρι των εργαζομένων είναι να κάνουν την απεργία στις 14 Δεκέμβρη δική τους υπόθεση. Να συσπειρωθούν γύρω από το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Να απεργήσουν μαζικά, να μαζικοποιήσουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα διοργανώσει σε κάθε πόλη της χώρας. Να στείλουν μήνυμα στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου ότι τα συμφέροντά τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Να αντιπαλέψουν τις συνδικαλιστικές εκείνες Σειρήνες που τους καλούν στα τραπέζια του συμβιβασμού και της υποταγής με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σ' αυτή τη μάχη θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Για να πλατύνει το μέτωπο της αντίστασης, να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα η συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλιάς ενάντια στο σύνολο της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και τους εκπροσώπους της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ