Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Πρέπει να νιώσουν πανικό μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή»

Σε εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μίλησε χτες ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Ανεξάρτητοι από πολιτική υποψήφιοι, δεν υπάρχουν», τόνισε ο Δ. Αρβανιτάκης.
«Ανεξάρτητοι από πολιτική υποψήφιοι, δεν υπάρχουν», τόνισε ο Δ. Αρβανιτάκης.
«Ανεξάρτητοι από την πολιτική υποψήφιοι δεν υπάρχουν. Τελικά, όλοι οι υποψήφιοι ή θα πειθαρχήσουν και θα εφαρμόσουν αντιλαϊκή πολιτική τοπικά ή θα αντισταθούν και θα στηρίξουν τα λαϊκά αιτήματα σε αντίθεση τόσο με τη ΝΔ όσο και με το ΠΑΣΟΚ».

Τα παραπάνω τόνισε χτες ο Δ. Αρβανιτάκης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ για την Αυτοδιοίκηση, θέλοντας να διώξει τις αυταπάτες για τα περί ανεξάρτητων υποψηφίων που πλασάρει η κυρίαρχη ιδεολογία.

Ο Δ. Αρβανιτάκης μίλησε χτες το βράδυ στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου σε μέλη και φίλους του ΚΚΕ αλλά και εκπροσώπους μαζικών φορέων της πόλης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Αυτοδιοίκηση ενόψει των τοπικών εκλογών. Θέλοντας να εξαφανίσει τη θολή αντίληψη περί ανεξάρτητων υποψηφίων σημείωσε πως «δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ένας εκλογικός συνδυασμός για τα τοπικά όργανα που να μην έχει άμεση διασύνδεση με κάποιο πολιτικό κόμμα». Ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του δημάρχου του Περιστερίου Δ. Παχατουρίδη, ο οποίος «ενώ είναι εκλεκτός δήμαρχος της ΝΔ εμφανίζεται ότι έχει ανεξάρτητη παράταξη και ότι είναι δήμαρχος υπέρ της "πόλης όλης χωρίς το κομματικό καπέλωμα και τους κομματικούς χρωματισμούς"».

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη χτεσινή εκδήλωση και συμμετείχε στη συζήτηση.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη χτεσινή εκδήλωση και συμμετείχε στη συζήτηση.
Στη συνέχεια της ομιλίας του περιέγραψε τις ενέργειες στην «Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 10 με 15 χρόνια», οι οποίες «είναι ενδεικτικές και αποκαλυπτικές για την εξέλιξη του θεσμού ως τμήμα του πολιτικού συστήματος και μηχανισμού του κράτους. Ενός μηχανισμού που δρα υπέρ των επιχειρήσεων και για τη διαιώνιση της κερδοσκοπίας τους». Στηλίτευσε την πολιτική του δικομματισμού, αλλά και του ΣΥΝ, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη στάση των παραπάνω κομμάτων στην ΚΕΔΚΕ, στην ΕΝΑΕ, στην ΤΕΔΚΝΑ και στα υπόλοιπα αυτοδιοικητικά όργανα.

Ο Δ. Αρβανιτάκης κάλεσε τη φτωχολογιά του Περιστερίου να στηρίξει τις προσπάθειες του ΚΚΕ, για να δυναμώνει η συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, δίνει ενιαία τη μάχη στο Περιστέρι, στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, για τους δήμους και τις νομαρχίες με ψηφοδέλτια που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Τόνισε πως οι τοπικές εκλογές αποτελούν μεγάλη ευκαιρία να καταψηφιστεί, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, να αποδυναμωθούν, να δεχτούν ένα ισχυρό ράπισμα, να νιώσουν φόβο και πανικό μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή. Το αποτέλεσμα θα είναι ωφέλιμο και γενικά πολιτικά και τοπικά.

Μετά την ομιλία του, ακολούθησαν ερωτήσεις που αφορούσαν το πώς θα διαχειριστούν οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ τη διοίκηση ενός δήμου σε ένα τόσο αντιδραστικό πλαίσιο, τα κριτήρια των συνεργαζόμενων προσώπων σε ένα δήμο, τις κατηγορίες που δέχεται το ΚΚΕ για απομονωτισμό κ.ά. Το στέλεχος του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, στις απαντήσεις του επισήμανε πως «βήμα - βήμα αλλάζει η κατάσταση». Και πως «οι δήμαρχοι που θα στηρίξει το ΚΚΕ θα απειθαρχήσουν στις αντιλαϊκές πολιτικές όπως γίνεται και σε όσους δήμους έχει αυτή τη στιγμή τη διοίκηση. Θα παλεύει η κάθε διοίκηση που στηρίζουν οι κομμουνιστές μαζί με το λαό της πόλης για τα δικαιώματά του».

Στη συζήτηση στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, παραβρέθηκαν, εκτός από μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, διάφοροι εκπρόσωποι φορέων της πόλης και οι Χρ. Μαργανέλλης και Δημ. Καραχάλιος, από την «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ