Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι μυστικοί κωδικοί...

Γρηγοριάδης Κώστας

«Επρεπε να διευθετήσω μια διαφορά με τη Σιδηρά Κυρία. Εχει τα τέσσερα πυρηνικά της υποβρύχια σε αποστολή στο Νότιο Ατλαντικό και απειλεί να ρίξει στην Αργεντινή το ατομικό όπλο, εκτός αν της δώσω τους μυστικούς κωδικούς που εξουδετερώνουν τους πυραύλους που έχουμε πουλήσει στους Αργεντινούς». Η φράση ανήκει στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν και ειπώθηκε το 1982, όταν μαινόταν ο πόλεμος μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής για τα νησιά Φώκλαντς. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει σε βιβλίο του ο τότε προσωπικός γιατρός του Μιτεράν.

Θυμίζουμε, ότι ο προαναφερόμενος πόλεμος ήταν αρχικά αμφίρροπος. Μάλιστα, στην αρχική του φάση, οι ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής, χρησιμοποιώντας γαλλικούς πυραύλους «Εξοσέτ», βύθισαν το βρετανικό αντιτορπιλικό «HMS Sheffield». Λίγο μετά, όμως, το προαναφερόμενο στρατιωτικό ατού της Αργεντινής φάνηκε να αχρηστεύεται κι έτσι, επήλθε η συντριπτική ήττα.

Σημειώνουμε τα παραπάνω, όχι μόνον ή κυρίως, για ιστορικούς λόγους, αλλά για όσους πιστεύουν ότι εξασφαλίζεται η άμυνα της Ελλάδας αγοράζοντας πολεμικά αεροπλάνα, πυραύλους και άλλα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ