Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπερισπασμοί Χριστόδουλου

Την τακτική της ξεδιπλώνει μέρα με τη μέρα η Ιερά Σύνοδος ενόψει και της κατάθεσης στη Βουλή - την 1η Δεκέμβρη - πρότασης νόμου από την «Ελληνική Ενωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου», για το διαχωρισμό Εκκλησίας -Κράτους.

Ετσι χτες, από το Κιλκίς, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τάχτηκε εμμέσως κατά του διαχωρισμού χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του αντιπερισπασμού. Ταύτισε δηλαδή την πίστη με τις ηθικές και πνευματικές αξίες και μίλησε γενικόλογα και αόριστα για την «κρίση των πνευματικών και ηθικών αξιών», για τον καταναλωτισμό, το χρήμα, τη δόξα, την εξουσία και την επιβολή, που ενδιαφέρει κάποιους, ενώ άλλοι υποφέρουν, για τα δυσεπίλυτα προβλήματα του κόσμου, για τον ατομικισμό που βρίσκεται, όπως είπε, στο ύπατο σημείο σήμερα.

Μίλησε δηλαδή για τ' αποτελέσματα ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός, «ξεχνώντας» ότι στην παραπάνω κατάσταση και στη στήριξη αυτού του συστήματος έχουν «βοηθήσει» κατά καιρούς και οι εκάστοτε διοικήσεις της Εκκλησίας. Με το σφιχτό δέσιμό τους και τη διαπλοκή τους με το αστικό κράτος, το έχουν «βοηθήσει» να αξιοποιεί την επιρροή της, για να διαιωνίζει την κυριαρχία του και να καταπιέζει τον κόσμο. Από την άλλη, οι εκάστοτε διοικήσεις της Εκκλησίας έχουν το δικό τους όφελος με αυτό το σφιχτό δέσιμο. Συμμετέχουν και απολαμβάνουν την οικονομική, πολιτική και ιδεολογική ισχύ της κρατικής εξουσίας κάνοντας σκόντο σε αυτό το «χριστιανικό φρόνημα» που θέλει τώρα ο αρχιεπίσκοπος να ξαναβρεί όπως είπε, τη γνησιότητα του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ