Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αισιοδοξούν...

Το γεγονός ότι οι πολίτες της Αθήνας και των Ολυμπιακών πόλεων ασφυκτιούν κάτω από τον κλοιό ηλεκτρονικής παρακολούθησης που έχει στηθεί από ξένους πράκτορες, ΝΑΤΟικές δυνάμεις και χιλιάδες Ελληνες στρατιώτες και αστυνομικούς, κρίνεται από την κυβέρνηση με αρκετή «αισιοδοξία».

Σε τέτοιο κλίμα λοιπόν πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι η τελευταία σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας. Στο συμβούλιο συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι υπουργοί της κυβέρνησης, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γ. Αγγελοπούλου και η δήμαρχος Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες, ενώ επισημάνθηκαν αρκετές καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα αφορούν την ανεπάρκεια σε τεχνολογικό εξοπλισμό του Δήμου Αθηναίων, την ανάγκη λειτουργίας του Νεκροταφείου Σχιστού και την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην προμήθεια θαλάμων απολύμανσης.

Πρόβλημα παρατηρείται και με την παραβίαση των Ολυμπιακών Λωρίδων. Οπως ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, περισσότερες από 200 παραβάσεις σημειώθηκαν στις πέντε μέρες που ισχύουν οι σχετικές ρυθμίσεις και μεταξύ αυτών και η παραβίαση των ορίων ταχύτητας από τους διαπιστευμένους στις λωρίδες αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ