Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Εντείνονται οι ανησυχίες για το ΖΕΠΕΛΙΝ

Αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» συναντήθηκε χτες με τον αντιπρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Τις οξυμένες ανησυχίες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» σχετικά με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ακόμα και την καταπάτηση δικαιωμάτων συνταγματικά κατοχυρωμένων, από τη λειτουργία του Ζέπελιν, κατέθεσε χτες αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» - αποτελούμενη από τους Στρατή Κόρακα, Αγγελο Βρεττό και Δημήτρη Σουλιώτη - σε συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και νομικό σύμβουλο της Αρχής.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», καθώς η Αρχή δεν έχει εκδώσει καμία συγκεκριμένη απόφαση για χορήγηση άδειας λειτουργίας του Ζέπελιν. Υπάρχει απλά ένα σχετικό Δελτίο Τύπου. Η Αρχή περιορίζεται στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ενώ δεν μπορεί να διαπιστώνει το σύνολο του υλικού που συγκεντρώνεται μέσω του αερόπλοιου. Επιπλέον, αντί για τους επιτόπιους ελέγχους που θα έκαναν τεχνικοί της Αρχής στο αερόπλοιο, αυτό που συμβαίνει είναι απλά η επίσκεψη, δύο φορές την εβδομάδα, αντιπροσωπείας της Αρχής στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας, όπου απλά διαπιστώνεται τι στοιχεία συλλέγονται.

Τις ανησυχίες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» πολλαπλασιάζουν οι καταθέσεις μαρτύρων κατά την προχτεσινή εκδίκαση της αίτησης για την παύση λειτουργίας του Ζέπελιν, όταν διευκρινίστηκε ότι το Ζέπελιν έχει τη δυνατότητα να εστιάζει σε πρόσωπα, σπίτια κτλ. - όπως και γενικότερα «απεριόριστες δυνατότητες» - αλλά, κάτι τέτοιο δεν είναι μέσα στην αποστολή του (ο ρόλος του είναι να εντοπίζει πυρκαγιές, εκρήξεις και... διαδηλώσεις).

Οπως είπαν - μεταξύ άλλων - τα μέλη της αντιπροσωπείας αμέσως μετά τη συνάντηση: «Και μετά τη συζήτηση αυτή, οι ανησυχίες μας εντείνονται, ενισχύονται. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ανάγκη παύσης λειτουργίας τέτοιων μέσων και μεταξύ αυτών και του Ζέπελιν, το οποίο έχει αυτές τις απεριόριστες δυνατότητες, ακόμα και παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων».

Ακόμα, σημείωσαν ότι αναγνωρίστηκαν από την Αρχή οι απεριόριστες δυνατότητες του Ζέπελιν για συγκέντρωση δεδομένων, ενώ ο εκπρόσωπος της Αρχής διαβεβαίωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία, σχετικά με το ότι δε συγκεντρώνονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κατά συνέπεια δεν παραβιάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη η καταδίκη του Γ. Μοναστηριώτη (2004-09-25 00:00:00.0)
Πλατιά απήχηση στο κάλεσμά της (2004-09-24 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη (2004-09-03 00:00:00.0)
Βλέπει και ακούει τα πάντα μέρα - νύχτα (2004-08-18 00:00:00.0)
Ο πιλότος ομολογεί τις τεράστιες δυνατότητες (2004-08-17 00:00:00.0)
Ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι (2001-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ