Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Την Τρίτη στο Σύνταγμα
  • Εκδήλωση τιμής οργανώνει το ΠΑΜΕ για τους νεκρούς εργάτες στα Ολυμπιακά έργα
  • Την πρόσκληση μαζικής συμμετοχής συνυπογράφουν ομοσπονδίες και συνδικάτα

Συνδικάτα από όλο και περισσότερους κλάδους ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους και απευθύνουν κάλεσμα στα μέλη τους να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ την Τρίτη 10 Αυγούστου 2004 (7 μ.μ., πλατεία Συντάγματος). Εκδήλωση αφιερωμένη στους δεκατρείς νεκρούς εργάτες που σκοτώθηκαν των ώρα της δουλιάς στα Ολυμπιακά έργα και που, ταυτόχρονα, αποτελεί υπόσχεση συνέχισης του αγώνα ενάντια στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτών των εγκλημάτων. Τους εργοδότες και τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, ενάντια σε αυτούς που είτε θησαύρισαν είτε εξυπηρέτησαν πολιτικές σκοπιμότητες σε βάρος ακόμα και των ζωών των εργατών.

Χτες, μετά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας», το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία και άλλα συνδικάτα ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων - μελών της να πάρουν μέρος στην εκδήλωση τιμής «για τους εργάτες που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για τα Ολυμπιακά έργα. Να μάθει ο κόσμος ότι πίσω από τις φιέστες για τα Ολυμπιακά έργα υπάρχει η άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης... Να δώσουμε όλοι το "παρών"».

Μεγαλοεργολάβοι, κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, «πανηγυρίζουνε με περίσσεια αυταρέσκεια για τη μεγαλοπρέπεια των έργων της Ολυμπιάδας». Αλλά τηρούν «βαθιά σιωπή για τους εργάτες εκείνους που πλήρωσαν με τη ζωή τους εξαιτίας των λειψών μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας, χωρίς κανείς να λογοδοτήσει γι' αυτό». Γι' αυτούς τους νεκρούς εργάτες «η εργατική τάξη... θα δώσει μαζικά το "παρών" στην εκδήλωση τιμής».

Τα μεγάλα και θαυμαστά έργα, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, «στήθηκαν και χτίστηκαν κυριολεκτικά με τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης» και προσθέτει: οι δεκατρείς θάνατοι και οι εκατοντάδες τραυματισμοί είναι «το τίμημα που πλήρωσε η εργατική τάξη, θυσία στη νέα "μεγάλη ιδέα" των μεγαλοκατασκευαστών, των πολυεθνικών, της καπιταλιστικής εξουσίας». Καταλήγοντας, ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην εκδήλωση και δηλώνει: «Ας είναι σίγουροι ότι τελικά δε θα αποφύγουν αυτό που τόσο πολύ φοβούνται. Η ταξική πάλη, οι μαζικοί - συλλογικοί αγώνες θα ανατρέψουν τις εγκληματικές πολιτικές τους».

Τέλος, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων επισημαίνει ότι «για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως το μεγάλο κεφάλαιο δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο, εκτός από την αύξηση των κερδών του». Ακόμα, υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «το μόνο που τους νοιάζει είναι η "ασφάλεια" των αγώνων, και συγκεκριμένα των κερδών, και όχι η ασφάλεια και οι ζωές των εργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ