Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ουσία παραμένει

Πράγματι, την... αδικήσαμε την «Ιντεραμέρικαν» στο σχετικό σχόλιο του περασμένου Σαββάτου. Ενα λάθος στη μετατροπή των ευρώ σε δραχμές έκανε την κερδοφορία της, το πρώτο εξάμηνο του 2004, πολύ περισσότερο εντυπωσιακή, όπως σημειώνεται και στην επιστολή που μας έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης. Το σωστό, λοιπόν, είναι το εξής: Τα κέρδη της «Ιντεραμέρικαν» στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν 12,8 εκατ. ευρώ ή 4,365 δισ. δρχ.

Ετσι κι αλλιώς, πάντως, η πολιτική ουσία δεν αλλάζει. Οπως σημειώναμε και το Σάββατο, τα προαναφερόμενα δισ. των κερδών -όπως κι αυτά των άλλων ασφαλιστικών εταιρειών- είναι αποτέλεσμα των «πολύμορφων και αντιλαϊκών συνεπειών της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας», στην οποία ομνύουν απαρασάλευτη πίστη τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ. Αλλωστε, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι εάν υπήρχε μια πολιτική ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού στους συγκεκριμένους τομείς, δε θα υπήρχαν περιθώρια όχι μόνο για επιχειρηματικά κέρδη, αλλά και γι' αυτή την ίδια την ύπαρξη και δράση της όποιας επιχείρησης.

ΥΓ: Τα όσα υπόλοιπα αναφέρει η «Ιντεραμέρικαν» στην επιστολή της, σχετικά με τις δραστηριότητες και την «επιχειρηματική αποστολή» της, δεν αφορούν στα όσα έλεγε το σχόλιό μας. Σημειώνουμε μόνον ότι οι ριζικά διαφορετικές απόψεις μας δεν αφορούν μόνον ή κυρίως στον «ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα», αλλά στην οικοδόμηση μιας άλλης, σοσιαλιστικής κοινωνίας, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ