Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τι έγινε

«Απαντώντας σε αναφορές για τον βασικό μέτοχο και έπειτα από παραίνεση παρισταμένου να "σπάσει αυγά" δήλωσε με έμφαση: "Δεν θ' αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή της χώρας. Είναι εύκολα αντιμετωπίσιμοι" (...). Μετέδωσε ανάλογο σήμα και προς τις ισχυρές συντεχνίες, λέγοντας ότι "θα σπάσουμε αυγά εκεί που πρέπει, στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ και στην Ολυμπιακή Αεροπορία"» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η απάντηση Τεγόπουλου

«Διαπλοκή στην πολιτική ζωή του τόπου υπάρχει και με τη γενική έννοια της σχέσης πολιτικών με οικονομικά συμφέροντα, αλλά είναι δύσκολο να αποδειχθεί (...). Αυτά τα περί νταβατζήδων προκαλούν βέβαια ευθυμία, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα. Επιπλέον σίγουρα θα γνωρίζει ότι όπου υπάρχουν νταβατζήδες υπάρχουν και πόρνες» (το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η ικανοποίηση Σαραντόπουλου

«Ο πρωθυπουργός μίλησε έξω από τα δόντια κι έκανε - έστω δι' εμμέσου τρόπου - σαφείς τις προθέσεις του. Το σχέδιό του είναι σαφές και βαθιά δημοκρατικό» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ο Μπόμπολας

«Παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να μας πείσει ότι δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία ο πρωθυπουργός, το ζητούμενο είναι πως μεταξύ τυρού και αχλαδιού συζητιούνται τόσο σοβαρά θέματα...» (το σχόλιο στο «ΕΘΝΟΣ»).

Και η ανησυχία Λαμπράκη

«Η στατιστική αναφέρεται συχνά ως η επιστήμη που μπορεί με κατάλληλη επεξεργασία των αριθμών να καταλήξει - με την ίδια ευκολία! - σε συμπεράσματα εκ διαμέτρου αντίθετα. Αυτό που ενδιαφέρει, όμως, είναι πρώτον, ποια από τις δύο αλήθειες συμφέρει την Ελλάδα και δεύτερον, από τις δυο αυτές αλήθειες ποια διαλέγει και υποστηρίζει η Κυβέρνηση!» (το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ