Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επανάληψη της ίδιας τραγωδίας

Η στήλη χτες έγινε μάρτυρας μιας τραγωδίας που επαναλαμβάνεται σε οικογένειες που έχουν μέλη με ψυχολογικά προβλήματα.

Ενας νεαρός με ψυχολογικά προβλήματα τραυμάτισε με μαχαίρι την - επίσης με ψυχολογικά προβλήματα - μητέρα του. Οι γείτονες τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, που με τη σειρά του - επειδή υπήρχε το μαχαίρωμα - ειδοποίησε την αστυνομία. Εφτασαν έγκαιρα εκεί και οι δυο: Το ασθενοφόρο παρέλαβε τη μητέρα - και τη μετέφερε σε κάποιο νοσοκομείο - και το περιπολικό το γιο της, μεταφέροντάς τον σε τοπικό αστυνομικό τμήμα με προορισμό κάποιο ψυχιατρείο.

«Τραβάει χρόνια αυτή η κατάσταση. Πού είναι η Πρόνοια; Ούτε πού να απευθυνθούμε δεν ξέρουμε» έλεγαν οι γείτονες. Και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να μεταφέρουν το νεαρό στο αστυνομικό τμήμα λέγοντας: «Είχαμε πάει και πριν την τραγωδία στην Κυψέλη, αλλά τίποτε δεν έγινε». Και αναφέρονταν στην περίπτωση (20/7/2004) που μια 24χρονη με ψυχολογικά προβλήματα μαχαίρωσε τον εξάχρονο αδερφό της και τον έβαλε στο φούρνο, προκαλώντας του εκτεταμένα εγκαύματα.

Βέβαια, μπορεί να μη γίνεται τίποτε για τις οικογένειες που έχουν τέτοια προβλήματα, αλλά γίνονται άλλα «θάματα και πράματα», όπως: Φιέστες για την ψυχική υγεία, προγράμματα αποασυλοποίησης, όπου προέχει το κυνηγητό των κοινοτικών κονδυλίων, εκδηλώσεις, προβολές και πάει λέγοντας.

Κι ύστερα όλοι οι έχοντες την πρωταρχική ευθύνη για τη γύμνια στην ψυχιατρική φροντίδα στη χώρα μας, νιώθουν ψυχικά ανακουφισμένοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ