Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τραγέλαφος...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο προχώρησαν προχτές τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Και, πέρα από το γεγονός, πως οι παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν μέρα Κυριακή, φαινόμενο που είχε να συμβεί πολλούς μήνες, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως στη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισης, στην οποία προέβησαν ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα, σημειώθηκαν σκληρές εικονικές αερομαχίες, οι οποίες κράτησαν 45 ολόκληρα λεπτά της ώρας.

Σημειώνουμε το γεγονός, όχι, βέβαια, γιατί είναι πρωτοφανές, παρότι εντάσσεται - προφανώς - στην εντεινόμενη τελευταία προκλητικότητα της Αγκυρας, αλλά γιατί τα εμπλεκόμενα τουρκικά αεροπλάνα συμμετείχαν στην τουρκο-ΝΑΤΟική άσκηση, που εξελίσσεται τις μέρες αυτές στο Αιγαίο και ολοκληρώνεται στις 12 Νοέμβρη. Και, μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» την περασμένη βδομάδα - με αφορμή άλλο ανάλογο μπαράζ παραβιάσεων - αρχηγός του ΝΑΤΟικού σκέλους της άσκησης είναι Ελληνας ανώτατος αξιωματικός. Με άλλα λόγια, οι συνεχείς τον τελευταίο καιρό και προκλητικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρο στο Αιγαίο, από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, έχουν - τυπικά τουλάχιστον - την έγκριση του Ελληνα συνδιοικητή της τουρκο-ΝΑΤΟικής άσκησης.

Μπορεί, άραγε, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ή όποιος άλλος αρμόδιος, να μας εξηγήσει αυτόν τον τραγέλαφο ή τα όσα γίνονται αποτελούν άλλο ένα ...μυστήριο του ΝΑΤΟικού εγκλωβισμού της χώρας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ