Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στο «θεσμικό διάλογο» το φάρμακο...

Εκκληση θεσμικού διαλόγου με στόχο τη διαμόρφωση στρατηγικής ζήτησε στη χτεσινή του παρέμβαση ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ απέδωσε τα προβλήματα της Παιδείας σε έλλειψη στρατηγικής από την πλευρά των κυβερνήσεων χωρίς παράλληλα να αρνείται τα δεδομένα που έθεσε η ΕΕ. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «η άκριτη προσχώρηση στις λογικές των αποφάσεων Μπολόνιας και Βερολίνου δεν καλύπτει το έλλειμμα εκπαιδευτικής στρατηγικής για την Ελλάδα».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τάχθηκε υπέρ της άμεσης έναρξης διαλόγου για την Παιδεία. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ζητάμε άμεση έναρξη διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Συλλογικά όργανα όπως είναι το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας μπορούν να αξιοποιηθούν αλλά και να θεσμοθετηθούν νέα πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά για να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση».

Οσον αφορά τις εκπαιδευτικές δαπάνες ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι «οι δημόσιες δαπάνες και όχι εν γένει οι επενδύσεις στην Παιδεία θα πρέπει να φτάσουν το 5% του ΑΕΠ». Παράλληλα σημείωσε ότι «στο πρόβλημα της εξαγωγής φοιτητών η λύση είναι η ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με αύξηση των σχετικών προϋπολογισμών». Για το εξεταστικό σύστημα πρότεινε την «κατάργηση των πανελληνίων της Γ' Λυκείου και την αυτόνομη λειτουργία του λυκείου ως φορέα γενικής μόρφωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ