Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Δίωξη κατά μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ για συμμετοχή σε συλλαλητήριο!

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Σούδας κατέπλεε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τρούμαν»

Με κατηγορητήριο, που θυμίζει άλλες εποχές, για τη συμμετοχή του σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργάνωσε το ΚΚΕ, διώκεται ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ από την πταισματοδίκη Χανίων.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ είχε καταδικάσει το γεγονός, σημειώνοντας ότι καλείται σε ανάκριση, με αφορμή κινητοποίηση που οργάνωσε το ΚΚΕ στις 7/2/2004 ενάντια στην παρουσία στα Χανιά αεροπλανοφόρου και Αμερικανών φονιάδων (που ήρθαν για «ξεκούραση» μετά το αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού). Κινητοποίηση που, όπως τονίζεται, οργάνωσε το ΚΚΕ και είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της φιέστας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Μιας φιέστας ενταγμένης σε μια προσπάθεια να συνηθίσει ο λαός και η νεολαία την παρουσία των παγκόσμιων τρομοκρατών.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Γιώργος Νταγκουνάκης κλήθηκε από την πταισματοδίκη Χανίων, για να καταθέσει ως μάρτυρας γι' αυτήν την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση. Εκεί, όμως, τον ενημέρωσαν πως υπάρχει κατηγορητήριο σε βάρος του! Στις έντονες διαμαρτυρίες το ίδιου, γιατί δεν ενημερώθηκε καν έγκαιρα, η πταισματοδίκης πρόβαλε τη δικαιολογία του λάθους και ζήτησε συγνώμη. Τελικά, του δόθηκε διορία, έως αύριο Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, για να απολογηθεί σχετικά με το κατηγορητήριο που στο μυαλό μας ανασκαλεύει άλλες μαύρες εποχές. Είναι χαρακτηριστικό πως στην κατάθεση του, σε διατεταγμένη υπηρεσία, αστυνομικού οργάνου προβάλλεται πως είδε διαδηλωτές να πετάνε την μπογιά των Αμερικανών μισθοφόρων που είχαν βγει να βάλουν σήμανση σε κάποιους δρόμους στη Σούδα και πως, καθώς έπεσαν οι μπογιές, βάφτηκε ένα λεωφορείο που μετέφερε τους Αμερικανούς ναύτες! Μάλιστα, προβάλλεται και το «αμάρτημα» του Γ. Νταγκουνάκη ότι ...έδωσε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και κατήγγειλε τους Αμερικανούς φονιάδες ή ότι οι συγκεντρωμένοι έγραψαν συνθήματα κατά των Αμερικανών φονιάδων στο δρόμο μπροστά στο δημαρχείο!

Το χειρότερο είναι πως, την ώρα που διώκονται αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος γιατί συμμετέχουν σε αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν ανενόχλητοι τις προκλήσεις τους! Συγκεκριμένα, στα Χανιά στο λιμάνι της Σούδας, την προηγούμενη Παρασκευή κατέπλευσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τρούμαν» για ανεφοδιασμό και αναψυχή των 6.000 ναυτών πληρώματός του. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έφυγε από την Αμερική στις 13 Οκτωβρίου και επρόκειται να αναχωρήσει, χτες το βράδυ, από το λιμάνι της Σούδας με τελικό προορισμό το Ιράκ.

Τα γεγονότα καταγγέλλονται από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, οποία, με ανακοίνωσή της σημειώνει πως αυτά γίνονται σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις σε βάρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών συνεχίζονται, τόσο από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, όσο και από τους ντόπιους εντολοδόχους τους. Και αναφέρει χαρακτηριστικά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τις τελευταίες προκλήσεις των ΗΠΑ (με ΠΓΔΜ, αεροπλανοφόρο κλπ).

«Οι παραπάνω ενέργειες, τονίζεται, έχουν σαν αφετηρία την πολιτική υποτέλειας που ακολούθησαν και ακολουθούν οι κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ, παλαιότερα, και της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα, με τις ευλογίες του ΣΥΝ. Πολιτική πλήρως εναρμονισμένη με την ΕΕ. Μια πολιτική που δίνει γην και ύδωρ στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές για την πραγματοποίηση των σχεδίων τους σε βάρος του λαού μας και των λαών της περιοχής».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τον χανιώτικο λαό να δείξει, με όποιο πρόσφορο τρόπο, στους Αμερικανούς φονιάδες ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ