Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προαποφασισμένα τα πλαίσια του διαλόγου

Η δευτερολογία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Είναι φανερό ότι ο διάλογος που διεξάγεται έχει προαποφασισμένα πλαίσια», σχολίασε στη δευτερολογία της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Θα πραγματοποιηθεί σε ζητήματα σημαντικά αλλά δευτερεύοντα» και αντικείμενο θα είναι «η Μπολόνια, η Λισαβόνα και ο ενιαίος χώρος εκπαίδευσης της ΕΕ» που «από τα ίδια τα πράγματα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα αφού ζούμε σε συνθήκες απελευθέρωσης της αγοράς και απαιτούνται αναπροσαρμογές στην παιδεία από αυτούς που συμφωνούν με αυτές τις αρχές».

Η Αλ. Παπαρήγα προκάλεσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα των «μη κρατικών πανεπιστημίων»: «Ντρέπεστε να πείτε ιδιωτικά;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως «είναι αδύνατον να μην έχουν κέρδος αυτά τα πανεπιστήμια». Παράλληλα επισήμανε ότι «και στη δημόσια παιδεία περνά η ιδιωτικοποίηση».

Οσον άφορα τον προϋπολογισμό, η ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ότι «το σίγουρο για να ελέγξεις μια κυβέρνηση είναι να δώσει ποσοστό επί του κρατικού προϋπολογισμού» και πως «εμείς υποστηρίζουμε το 15%».

Για το εξεταστικό σύστημα τόνισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της πλήρους αποδέσμευσης του λυκείου από το πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα υπέρ ενός εξεταστικού συστήματος πανελληνίου και όχι κατά πανεπιστήμιο.

Τέλος, για την υπόθεση της πιστοποίησης των σπουδών, σημείωσε ότι «ο ΣΕΒ και άλλοι φορείς ζητούν την καθιέρωση της πιστοποίησης με βάση δικούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς», τονίζοντας πως «αυτό σημαίνει ότι αναιρείται το πτυχίο που δίνουν τα πανεπιστήμια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ