Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εσταξε η «ουρά»

Τι εσωκομματικά παιχνίδια παίζονται στη ΝΔ δεν το γνωρίζουμε και ως εκ τούτου τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή της, του κ. Δημητρακόπουλου, περί της «αφέλειας» του κ. Αλογοσκούφη, σχετικά με την απογραφή, είναι κάτι που θα απαντηθεί εν καιρώ.

*

Εκείνο που γνωρίζουμε, πάντως, είναι ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι ευρωβουλευτές και οι βουλευτές τους, θεωρούν «πτωχούς τω πνεύματι» τους Ελληνες εργαζόμενους. Τους αντιμετωπίζουν σαν «δεδομένους ηλίθιους».

*

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι:

Σύμφωνα με τη θεωρία του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η Ελλάδα είναι τόσο «ισχυρή» ώστε κάθε παιδί που γεννήθηκε ή θα γεννηθεί φέτος στη χώρα, χρωστάει (από τη στιγμή της γέννησής του!) περί τα 5,4 εκατομμύρια δραχμές! Ετσι μεταφράζονται το χρέος και τα ελλείμματα για την τσέπη του κάθε Ελληνα, σύμφωνα με τη «δημιουργική λογιστική» του ΠΑΣΟΚ.

Πάμε τώρα στη ΝΔ. Σύμφωνα με τη δική της άποψη για την κατάσταση της οικονομίας, κάθε παιδί που γεννιέται σήμερα στην Ελλάδα χρωστάει (βάσει της απογραφής) περί τα 6,2 εκατομμύρια δραχμές...

*

Αντί, λοιπόν, να «τσακώνονται» αν το παιδί χρωστάει 5,4 ή 6,2 εκατομμύρια, μήπως θα έπρεπε κάποτε να απολογηθούν στα ερωτήματα: «Γιατί χρωστάει;», «Γιατί το φέσωσαν από τα γεννοφάσκια του;». Και να απολογηθούν και οι δύο. Διότι και το Μάαστριχτ κοινή τους επιλογή είναι. Η ΟΝΕ κοινή τους επιλογή είναι. Το «σύμφωνο σταθερότητας» κοινή τους επιλογή είναι. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η πολιτική των ενισχύσεων υπέρ των μεγαλοκεφαλαιούχων (αυτοί ποτέ δε χρωστάνε, μονίμως κερδίζουν), οι αυξήσεις-κοροϊδία στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους κοινή τους επιλογή είναι.

*

Επομένως, έχουμε δυο κόμματα, που ενώ συμφωνούν ότι έχουν χρεώσει έναν ολόκληρο «γάιδαρο» στις πλάτες του ελληνικού λαού, τώρα κάνουν ότι τσακώνονται για την ...ουρά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ