Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δίνει τροφή στην προεδρολογία

«Τροφή» στα σενάρια της προεδρολογίας συνεχίζει να δίνει το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να οξύνει το κλίμα της ανούσιας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει σε δεύτερη μοίρα την πλήρη ταύτιση του δικομματισμού στη συνέχιση εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Χαριλάου Τρικούπη αλλά και ο Γ. Παπανδρέου θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να χρησιμοποιήσουν το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ως κεντρικό πυλώνα της «κόντρας» τους με τη ΝΔ. Είναι ενδεικτικό ότι την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να είναι σε ετοιμότητα γιατί, όπως υποστήριξε, «γρήγορα θα κληθούμε να κυβερνήσουμε και πάλι τη χώρα».

Το ενδεχόμενο, λοιπόν, των πρόωρων εκλογών, που άφησε ανοιχτό ο Γ. Παπανδρέου, ήρθε να ενισχύσει ανυπόγραφη επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΠΑΣΟΚ, με την οποία καταγγέλλεται ο πρωθυπουργός ότι διαχειρίζεται τυχοδιωκτικά το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε την έγκριση του Γ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι εάν η κυβέρνηση δεν καταθέσει εγκαίρως την πρότασή της για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ θα υποβάλει τη δική του.

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο αναφέρεται: «Ο κ. Καραμανλής και το επικοινωνιακό επιτελείο χρησιμοποιούν το όλο θέμα στο πλαίσιο ενός διπλού παιχνιδιού, που βρίσκεται σε εξέλιξη». Ετσι, από τη μια, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «κάνουν λόγο για συναινετικές διαδικασίες, από την άλλη όμως ρίχνουν το ένα όνομα μετά το άλλο, με διπλό στόχο: Αφ' ενός να μετρήσουν αντιδράσεις, αφ' ετέρου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα θέματα που απασχολούν τον πολίτη».

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά και στον Ν. Κωνσταντόπουλο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «η παρουσία του Ν. Κωνσταντόπουλου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σχολιαστεί αρνητικά, καθώς είναι δικαίωμα του προέδρου του ΣΥΝ να αποφασίζει τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτεί».

Βέβαια, την ίδια στιγμή που κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ ερμήνευσαν την αναφορά σαν αποστασιοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΝ, ο Α. Τσοχατζόπουλος συνέφαγε με τον Ν. Κωνσταντόπουλο. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» σημειώνει: «Δεν είναι σοβαρό να υποστηρίζει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα δεκαπέντε χρόνια μετά το '89. Νομίζω ότι οι συνεργασίες που υπήρξαν στο χρονικό αυτό διάστημα με επώνυμα στελέχη της Αριστεράς - και κυρίως του ΣΥΝ - συνέβαλαν στο να μπούμε σε μια νέα εποχή, ώστε οι σχέσεις των κομμάτων μας να μην επηρεάζονται από το παρελθόν».

Παράλληλα, χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε: «Εκλογές στη δημοκρατία μας προκαλούνται εάν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν τις προκαλεί η αντιπολίτευση κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ