Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς απαντήσεις για τα λαϊκά προβλήματα

Περιοδεία Κ. Καραμανλή στην Ηπειρο

Παχιά λόγια που τα ακούνε εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Ηπειρώτες για δήθεν «προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας», για την Ηπειρο που είναι η «Ευρωπαϊκή Πύλη», για «ανάπτυξη του τουρισμού» και την «άρση της απομόνωσης», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στα λαϊκά προβλήματα που ταλανίζουν το λαό και τη νεολαία της Ηπείρου αλλά και σε όσα τέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ακόμα και από τους εκπροσώπους του κόμματός του ή του ΠΑΣΟΚ. Μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν στο ΠΣ ήταν οι συγκοινωνιακοί άξονες για τη σύνδεση της Βορειοδυτικής Ελλάδας με Πελοπόννησο, Θεσσαλία και Μακεδονία, τα έργα του κάμπου της Αρτας, το πρόβλημα της ανεργίας και της απομόνωσης, το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός από τα κούφια λόγια που παρουσίαζαν το μαύρο άσπρο ο Κ. Καραμανλής ορισμένα πράγματα τα είπε καθαρά και ξάστερα. Παραδέχτηκε, για παράδειγμα, ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις ξεπουλήματος των μετοχών των Ενώσεων της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στην ΑΤΕ εκπορεύονται από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ και είναι πολιτικές της αποφάσεις. Οχι μόνο το αποδέχτηκε αλλά θέλησε να φέρει τους Ηπειρώτες προ τετελεσμένων. «Η "ΔΩΔΩΝΗ" όχι μόνο θα μείνει στον έλεγχο της ΑΤΕ αλλά θα ενισχυθεί» δήλωσε ευθέως. Λες και η «ΔΩΔΩΝΗ» πουλήθηκε, ήδη, στην ΑΤΕ! Υπογραμμίζεται ότι η ΑΤΕ δεν έχει τον πλήρη έλεγχο της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα είναι στο πόδι για να μην το καταφέρει, οπότε θα την ξεπουλήσει. Ακόμα και μέσα στη ΝΔ υπάρχει αντιπαράθεση για το θέμα της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Οσο για την κτηνοτροφία υποσχέθηκε να τη στηρίξει, μόνο που δεν εξήγησε πώς θα γίνει αυτό στα πλαίσια της ΚΑΠ που υποκλίνεται και υλοποιεί και η κυβέρνησή του.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση του ΤΕΙ στην Αρτα, ο πρόεδρος του ΤΕΙ έθεσε στον Κ. Καραμανλή πολύ σοβαρά ζητήματα. Για τα οικονομικά προβλήματα, τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού που κάνουν αδύνατη τη λειτουργία του Ιδρύματος, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, προβλήματα υποδομών. Ομως ο πρωθυπουργός περιορίστηκε σε μία γενικόλογη απάντηση όμοια με τα όσα είπε πριν από λίγο καιρό και η υπουργός Παιδείας περί αύξησης των κονδυλίων των ΤΕΙ που ακόμα περιμένουν....

Τέλος, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους μικρομεσαίους εμπόρους απάντησε ήδη η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Ιονίων Νήσων καλώντας τους εμπόρους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Σημείωσε σχετικά ότι οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα το θετικό από την πολιτική της ΝΔ, διότι τα δήθεν ευνοϊκά μέτρα δεν εξυπηρετούν τους μικρομεσαίους αλλά τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα χειροτερέψουν την κατάσταση, τονίζεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση, απεγκλωβισμός από τις αυταπάτες(2012-09-15 00:00:00.0)
Συσκέψεις αποπροσανατολισμού πριν την ιδιωτικοποίηση(2012-07-14 00:00:00.0)
Πρασινογάλαζος αποπροσανατολισμός(2012-02-16 00:00:00.0)
Μέτωπο δράσης ενάντια στο ξεπούλημα(2011-09-29 00:00:00.0)
Επερώτηση για τις συνεταιριστικές οργανώσεις(2008-02-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2001-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ