Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση

Την Πέμπτη, 25 Νοέμβρη, στις 5.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή τους, οργανώνουν την Πέμπτη, 25 Νοέμβρη, στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και καλούν το λαό να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση και να εκφράσει την αντίθεσή του στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που θέλουν να εμπλέξουν ακόμη περισσότερο την περιοχή τους στο δολοφονικό έργο τους.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταδικάζουν την παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που αυτές τις ημέρες «ασκούνται» σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας, στο πλαίσιο της άσκησης «Gordian Knot». Με αυτή την άσκηση ενεργοποιείται στο πλαίσιο της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ, το πολυεθνικό στρατηγείο που έχει έδρα το Γ΄ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης καταγγέλλουν πως «οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και παλαιότερα με του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να εμπλέξουν την περιοχή μας στα επεκτατικά σχέδιά τους κάνοντάς την ορμητήριο προς τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Είναι ήδη γνωστά τα σχέδια για το ΝΑΤΟικό λιμάνι στη Νέα Πέραμο και για την εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων στο Δήμο Χρυσούπολης που όμως κάτω από τη σθεναρή αντίσταση και το διαρκή αγώνα των κατοίκων της περιοχής δεν καρποφόρησαν. Η φωνή της Αμερικής εξακολουθεί να εκπέμπει από το Εράσμιο της Ξάνθης».

Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται, το φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της περιοχής εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την παρουσία των μακελάρηδων των λαών και καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να αντισταθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Καλεί τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αντιδράσουν δυναμικά στην παρουσία των ΝΑΤΟικών στην περιοχή. Και όλοι μαζί να απαιτήσουν να φύγει ο ιμπεριαλιστικός στρατός από την περιοχή, να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να γυρίσουν οι Ελληνες φαντάροι που είναι έξω από τα σύνορα της χώρας, να κλείσει η Φωνή της Αμερικής στην Ξάνθη, να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, να φύγουν οι Αμερικανοί από το Ιράκ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ