Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΕΡΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ σε βάρος Ταμείων κι ασφαλισμένων

Σε νέα χαράτσια για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τσέπες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων οδηγούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη φαρμακευτική πολιτική, καθώς θα επιφέρουν αυξήσεις φωτιά στα φάρμακα.

Μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για την επανακοστολόγηση των φαρμάκων, χτες ανακοινώθηκε η κατάργηση της λίστας στα φάρμακα , με την ταυτόχρονη καθιέρωση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ) μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2005. Οι εκτιμήσεις για τις αυξήσεις των φαρμάκων ποικίλλουν, αλλά κανείς δεν αρνείται ότι θα είναι αρκετά τσουχτερές, καθώς μπορεί να ξεπεράσουν και το 8%, απογειώνοντας τη φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας, η οποία βρισκόταν ήδη στα 4,3 δισ. ευρώ το 2003.

Στην πράξη, τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην απρόσκοπτη πορεία του «ελεύθερου ανταγωνισμού» των φαρμακευτικών εταιριών. Σε πρώτη φάση τους εξασφαλίζει αφ' ενός «ζεστό» χρήμα και αφ' ετέρου το «στρατηγικό στόχο» της θεσμοθέτησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιχειρεί να «χρυσώσει το χάπι» με την υπόσχεση, ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θα επιστρέψουν κάποια «ψίχουλα» στα ασφαλιστικά ταμεία.


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ