Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ: «Με όλα σχεδόν τα εθνικά μας θέματα ανοιχτά, είναι επιβεβλημένο να αναζητήσουμε μια εθνική στρατηγική που δε θα αποσκοπεί στη διαιώνιση των εκκρεμοτήτων, η οποία απλώς επιδεινώνει διαρκώς τη διαπραγματευτική μας θέση, αλλά στη λήψη δύσκολων αποφάσεων για την οριστική επίλυσή τους». (το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΗΠΙΑ ΠΕΙΝΑ: «Αντιλαμβανόμαστε ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν στα όρια της φτώχειας και κάτω από αυτά. Αλλά οι δυνατότητες της οικονομίας που παραλάβαμε είναι αυτές που δημοσιοποιήσαμε και η πολιτική που ακολουθούμε είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια μπορεί να είναι!». (ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας στα ΝΕΑ)

ΠΟΙΑ; «Επειδή όμως η πολιτική όσο κι αν φαίνεται στατική έχει τη δυνατότητα να κινείται και να εκπλήσσει, τίποτα δεν προδικάζει ότι μπορούμε να... μαντέψουμε ποιος ή ποια θα πάει τελικώς στο Προεδρικό Μέγαρο. Οσο ο πρωθυπουργός καθυστερεί την ανακοίνωση τόσο ενισχύεται η άποψη ότι η επιλογή του είναι εκτός της γνωστής "λίστας"». (ο Γιώργος Κουβαράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΑΦΕΛΕΣ: «Αν πράγματι η κυβέρνηση επιδίωκε τη συναίνεση, δε θα έκλεινε το μάτι στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του προέδρου του Συνασπισμού. Διότι θα ήταν αφελές να πιστεύει κανείς ότι η πρόταση για τον Ν. Κωνσταντόπουλο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». (ο Νίκος Μεγγρέλης στο ΕΘΝΟΣ)

ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ: «το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μελών εντοπίζεται για την ανάδειξη των αντιπροσώπων και λιγότερο για την κατάθεση απόψεων για τα δύο κείμενα θέσεων. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα παρατηρείται χαμηλή συμμετοχή των μελών στις κομματικές διαδικασίες, απόρροια ίσως της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΝ». (ο Π. Τσούτσιας στο ΕΘΝΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ