Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2005

Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αντιπαρατίθενται για τη διαχείριση της πολιτικής των προνομίων στο κεφάλαιο και τη λιτότητα για τους εργαζόμενους, και το ΚΚΕ να καταγγέλλει τον ταξικό χαρακτήρα του, ολοκληρώθηκε χτες λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2005.

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει εφόλης της ύλης τον προϋπολογισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα και σήμερα να αποσπάσουν κάποιες κατακτήσεις. Ομως αυτό θα γίνει όχι με τις οποίες αντιπαραθέσεις μέσα στη Βουλή, αλλά στους δρόμους του αγώνα, όπου φαίνεται καθαρά ποιος είναι με ποιον».

Στη λογική της υπεράσπισης του έργου του έως τώρα και συγκεκριμένα του αναπτυξιακού και του φορολογικού νόμου εστίασε την παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής. Υποσχέθηκε «διαφανή διαχείριση», αλλά παράλληλα και την προώθηση του συνόλου των επιλόγων της ΕΕ, όπως η «ενεργητική» αντιμετώπισης της ανεργίας, η εφαρμογή της ΚΑΠ, αποσαφηνίζοντας ότι η λεγόμενη «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» θα αποτελέσει το επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε η ΝΔ ως αντιπολίτευση εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αδιαφάνεια», διάψευση των προεκλογικών της εξαγγελιών, αλλά και υποβάθμιση του κύρους της χώρας τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική. Η προβολή των αυταπατών για μια «φιλολαϊκή» ΕΕ χαρακτήρισε την πρώτη ομιλία του Αλ. Αλαβάνου, ως προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ