Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ταξικό κίνημα και...

«Ο δικομματισμός του πολιτικού συστήματος έχει εισβάλει και στο εσωτερικό των συνδικάτων. Η Αριστερά αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά γιατί το ένα τμήμα της έχει εγκαταλείψει τη μάχη για τον ταξικό προσανατολισμό και την ανασυγκρότηση των συνδικάτων και γυρίζει γύρω από τον εαυτό του, ενώ το αυτόνομο ταξικό ρεύμα είναι ακόμα αδύναμο να επηρεάσει πιο αποφασιστικά τις εξελίξεις».

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων στη χτεσινή «Αυγή» ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΣΥΝ Αλέκος Καλύβης. Κι αν δεν καταλάβατε, σας εξηγούμε, ότι το ΠΑΜΕ είναι αυτό, που «έχει εγκαταλείψει τη μάχη για τον ταξικό προσανατολισμό και την ανασυγκρότηση των συνδικάτων και γυρίζει γύρω από τον εαυτό του», ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΝ αποτελούν «το αδύναμο ακόμα αυτόνομο ταξικό ρεύμα».

Κι αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, διαβάστε πως ερμηνεύεται ο «ταξικός προσανατολισμός» κατά τον Α. Καλύβη: «Αναζητείται -γράφει σε άλλο σημείο - το όραμα μιας εναλλακτικής λύσης στο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό που προϋποθέτει την αλλαγή των συσχετισμών και την πειστική διεκδίκηση ενός μέλλοντος που οι εργαζόμενοι θα έχουν αυξημένο μέρισμα, που το ατομικό κέρδος θα υποκαθίσταται από το κοινωνικό κέρδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ