Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Νέο» κόμμα με νεοφιλελεύθερη πολιτική

Υπέρμαχος στη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος όμως συγχρόνως επιδιώκει να πείσει ότι... οραματίζεται ένα «νέο κόμμα».

Ο Γ. Παπανδρέου σε κάθε εμφάνισή του υπερασπίζεται κάθε αντιλαϊκή επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας - όπως στο πρόσφατο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του - ότι η Ελλάδα «τα τελευταία χρόνια πέτυχε πολλά», αφού όπως ισχυρίστηκε «οι Ελληνες είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να βελτιώνεται»...

Βέβαια, την ίδια στιγμή και από τη θέση πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασκεί μια δήθεν αυτοκριτική κάνοντας λόγο για «λάθους χειρισμούς» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες... απομάκρυναν το κόμμα του από τα λαϊκά στρώματα.

Σ' αυτό ακριβώς το πνεύμα θα κινηθεί ο Γ. Παπανδρέου ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος του που έχει οριστεί για τις 3 Μάρτη, πραγματοποιώντας περιοδείες σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου όπως υποστηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη «να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών». Παράλληλα ο Γ. Παπανδρέου έχει αποστείλει ήδη μια επιστολή σε όσους τον ψήφισαν για να αναδειχτεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την οποία τους ζητάει να πάρουν μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο και να καταθέσουν τις σκέψεις τους για τις «αλλαγές» στο κόμμα του.

Με τις κινήσεις του αυτές ο Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να περάσει τη δική του «γραμμή» και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στο «εσωτερικό» του ΠΑΣΟΚ για το ποίος έχει το «πάνω χέρι». Είναι φανερό ότι ο Γ. Παπανδρέου θέλει από τη μια πλευρά να ανακόψει τις ηγετικές φιλοδοξίες σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη να προχωρήσει στην «ανασυγκρότηση» του κόμματος με πρόσωπα που αυτός επιθυμεί.

Την ίδια στιγμή ένας από τους βασικούς «δελφίνους» στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευαγ. Βενιζέλος με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία», δήλωσε προβληματισμένος από «κάποιες προσωπικές συμπεριφορές», σημειώνοντας ότι «υπάρχει και στο ΠΑΣΟΚ μια κατηγορία ανθρώπων που σπεύδουν πρώτοι να στηρίξουν την εκάστοτε κομματική ηγεσία όταν ανέρχεται και πρώτοι να την εγκαταλείψουν όταν αποχωρεί».

Πάντως ο ίδιος, δήλωσε οπαδός του «όλου ΠΑΣΟΚ» και όχι των επιμέρους εκδοχών και ανέφερε: «Εγώ δε δήλωσα ποτέ ούτε "εκσυγχρονιστής", ούτε "προεδρικός", ούτε και "νεο-προεδρικός"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ