Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δε θέλουμε...

...«τουρίστες» στη ζωή μας

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Τι όμορφοθα 'τανε να ξεκινάγαμε το χρόνο με ευχές

γνωρίζοντας, όμως, ότι αυτές υπάρχει δυνατότητα να πιάσουν τόπο.

Ελα όμως,που οι συνηθισμένες ευχές ούτε καν σαν παρηγοριά στον άρρωστο δεν μπορούν να λειτουργήσουν πια.

Κι όσο στενεύουν τα περιθώρια, τόσο περισσότερο η μόνη καθολικής ισχύος ευχή, με ελπίδα υλοποίησης, θα είναι αυτή που αφορά στην καλύτερη οργάνωση του αγώνα, έτσι που αυτός να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο,τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στη Γερμανία, δεν είναι κάτι μακρινό. Στις παραμέσα σελίδες του «Ρ» υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ. Ηδη, τα κακά μαντάτα είναι γνωστά από τις προαναγγελίες.

Και προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση, από τη μια, να δηλώνεις ότι πασχίζεις για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και, την ίδια ώρα, να τους λες ότι θα μεταφέρεις και εδώ το γερμανικό μοντέλο. Οταν εκεί, ήδη, οι άνεργοι μπουκάρουν στα γραφεία των αντίστοιχων ΟΑΕΔ και δικαίως τα κάνουν γυαλιά καρφιά.

Εκτόςκι αν πρόκειται πράγματι να αλλάξει η ζωή των ανθρώπων με κοροϊδίες για επιδόματα, μετατάξεις και γρήγορη έκδοση συντάξεων.

Κοίτα, όμως, που η ρημάδα η καθημερινότητα άλλα βγάζει στην επιφάνεια. Ετσι, που να μοιάζει προαναγγελία ήττας η σχετική εκτίμηση του αρμόδιου επί της λαϊκής προπαγάνδας υπουργού. Γιατί, φουκαρά μου, αν το θέμα ήταν στη διαχείριση, δε χρειαζόταν να αλλάξει η κυβέρνηση. Μια χαρά τα πήγαινε στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης και το ΠΑΣΟΚ.

Ελα όμως,που η ακρίβεια αυξάνει ακριβώς σαν συνέπεια αυτής της πολιτικής, όπως επίσης πάνε από το κακό στο χειρότερο και οι άλλοι κρίσιμοι για το λαϊκό εισόδημα τομείς (της Υγείας, της Παιδείας). Δεν αρκεί να δηλώνεις ότι θα τους βελτιώσεις, πρέπει να θέλεις και, ακόμη περισσότερο, να το μπορείς. Η πολιτική σου, όμως, κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Εκτός κι αν βελτίωση είναι η ακόμα πιο βαθιά ιδιωτικοποίηση. Αυτήν, όμως, την πληρώνουμε ήδη ακριβά...

Μέσα στο γενικό χαμό, να και οι κατά παραγγελία πιστολιές

για να τροφοδοτήσουνένα νέο κύκλο ανθρωποκυνηγητού, στο όνομα της «αντιτρομοκρατίας» (πανηγύρι που κάνουν εκεί στην Κατεχάκη...) και, ταυτόχρονα, να ξελασπώσουν διάφορους.

Για τους «τουρίστες εθελοντές» δεν έχουμε σχόλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ