Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιδού... η Ρόδος

Σε «μπούμερανγκ» εξελίχτηκε για τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικ. Κακλαμάνη, το πυροτέχνημα εντυπωσιασμού που έριξε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2005 στη Βουλή στις 21 Δεκέμβρη για το νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο υπουργός είπε ότι σε έλεγχο που έγινε φαίνονταν να νοσηλεύονται έως 602 ασθενείς, ενώ το νοσοκομείο διαθέτει 338 κλίνες κι έκανε λόγο για «κομπίνα». Αλλά - όπως αποδείχτηκε - επρόκειτο για ασθενείς (ανασφάλιστους, άπορους, τσιγγάνους και τουρίστες), που εξήλθαν λάθρα του νοσοκομείου, χωρίς να πληρώσουν τα νοσήλια. Και αμέσως μετά οι γιατροί του νοσοκομείου ζήτησαν απ' τον υπουργό να ανακαλέσει και μίλησαν για «διοικητικό πρόβλημα λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου».

Μετά από αυτά ο υπουργός αποφάσισε να πάει στη Ρόδο προκειμένου να εγκαινιάσει σήμερα Τρίτη το Μαγνητικό Τομογράφο και να έχει συνάντηση με τους γιατρούς και τοπικούς παράγοντες του νησιού.

Τα όποια εγκαίνια βέβαια δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν απ' το πραγματικό πρόβλημα. Τη χρόνια υποχρηματοδότηση και συνεχή εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας που οδηγεί τα νοσοκομεία στην υποβάθμιση και τους ασθενείς και τις οικογένειές τους στην απόγνωση και... στις αποδράσεις απ' τα παράθυρα των νοσοκομείων για να γλιτώσουν τα χαράτσια που καθιέρωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ