Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια... «από τα ίδια»

Με μια σύσκεψη... «από τα ίδια», στην τακτική του αποπροσανατολισμού εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων ή μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων υποδέχτηκε το 2005 η κυβέρνηση και οι θιασώτες της «παγκοσμιοποίησης» στον τομέα του εμπορίου. Η πρώτη για το θέμα του περιβόητου «παραεμπορίου» σύσκεψη για τον καινούριο χρόνο πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τον υπουργό Δ. Σιούφα με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Αδ. Ρεγκούζα, εκπροσώπων των τελωνειακών αρχών, εμπόρων και κλωστοϋφαντουργών.

«Μια από τα ίδια», δήλωσε και ο Αδ. Ρεγκούζας μετά τη σύσκεψη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση των ελέγχων στις εισαγωγές από τρίτες χώρες, περί συνεργασίας συναρμόδιων αρχών, αλλά και για αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, σε ζητήματα όπως η «τύχη» των κατασχόμενων προϊόντων.

Οσο, για τις βαθύτερες αιτίες («ελεύθερη αγορά», ακρίβεια, κλπ) που γεννούν το λεγόμενο παραεμπόριο, το οποίο φαίνεται να ανθεί τα τελευταία χρόνια, είναι «απαγορευμένες λέξεις» για όλους αυτούς που κατά τα άλλα «κόπτονται» για την «επιβίωση» της εγχώριας παραγωγής, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ