Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι επιδιώξεις

Το πλέον τελευταίο, σχετικό «φρούτο» είναι οι «έφεδροι υψηλής ετοιμότητας». Ο χώρος της εφαρμογής του είναι οι παραμεθόριες περιοχές και προβλέπει τη μερική απασχόληση στο στρατό, κυρίως, τους χειμερινούς μήνες. Σύμφωνα, με την έρευνα αγοράς, που έκανε το αρμόδιο υπουργείο, δεκάδες χιλιάδες νέοι σε παραμεθόριες περιοχές δουλεύουν μόνον εποχιακά στα τουριστικά επαγγέλματα και το χειμώνα μένουν άνεργοι. Κι έτσι, με πρόσχημα πάλι την ανεργία, προωθείται άλλη μια μορφή μισθοφορικού στρατιωτικού σώματος και, μάλιστα, με τη μορφή της μερικής απασχόλησης.

Οι στόχοι είναι πολλοί. Πρώτον, η εξυπηρέτηση της γενικότερης επιδίωξης και, ταυτόχρονα, η χειραγώγηση χιλιάδων νέων, η στρατιωτικοποίηση της δημόσιας ζωής των περιοχών αυτών, η παραπέρα προώθηση της μερικής απασχόλησης, η δημιουργία ενός μοχλού ρουσφετολόγησης και εξαγοράς των συνειδήσεων κλπ, κλπ. Κι όλ' αυτά, με τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. Δηλαδή, των εργαζομένων και του λαού...

Χρειάζεται, άραγε, να σημειώσουμε, τον αδιέξοδο, επικίνδυνο και αντιλαϊκό χαρακτήρα των αντιλήψεων και πρακτικών αυτών; Μάλλον όχι. Ετσι ή αλλιώς, πάντως, αποτελούν μια επιπλέον απόδειξη της επιτακτικής ανάγκης, για μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ