Παρασκευή 21 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το μοντέλο

«Η διαθεσιμότητα εργαζομένων με υψηλές δεξιότητες - αφότου πολλές εταιρίες περιόρισαν το εργατικό τους δυναμικό κατά την περίοδο της οικονομικής εξασθένησης - συνέβαλε στη δημιουργία μιας αγοράς εργασίας, όπου οι εργοδότες μπορούν εύκολα να βρουν ανθρώπους, πρόθυμους να δουλέψουν μόνο για μερικούς μήνες ή και εβδομάδες. Παρόλο που το προσωπικό μερικής απασχόλησης ή με σύμβαση έργου δεν είναι κάτι καινούριο, οι εταιρίες εφαρμόζουν τέτοιου είδους στρατηγικές όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με οικονομική αβεβαιότητα, απρόθυμες να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστος υγειονομικής περίθαλψης και ασφαλιστικής κάλυψης» (το ρεπορτάζ για την αμερικανική αγορά εργασίας στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Πάντα ήταν κανίβαλοι

«Απόλυτα διαβρωμένη από το διαρκές τσουνάμι του νεοφιλελευθερισμού η Κομισιόν απέλυσε χωρίς πολλά πολλά 43 υπαλλήλους της καθηγητές ξένων γλωσσών (...) ο καθηγητής του φημισμένου Πανεπιστημίου της Λουβέν Ροζέ Μπλαντιέν χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Κομισιόν ως "κοινωνική ντροπή" και ως "αναβίωση του κανιβαλισμού των αφεντικών του 19ου αιώνα"» (ο Γ. Δαράτος στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Υγιεινή διατροφή

«Ο ηλικίας 44 ετών μάνατζερ της "MacDonald" Τσάρλι Μπελ, πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο εκλιπών είχε δηλώσει ότι έτρωγε σχεδόν καθημερινά ένα από τα προϊόντα της εταιρίας που διοικούσε, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εκστρατεία κατά των ταχυφαγείων» (η είδηση στο ΒΗΜΑ).

«Αλιευτικός τουρισμός»

«Μία άγνωστη πτυχή της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης που έχει να κάνει με την καθιέρωση του λεγόμενου αλιευτικού τουρισμού, παρουσίασε τις προάλλες στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος» (η είδηση στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ