Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το παλιό καλό «γουρουνάκι»

«Ως το πλέον κρίσιμο και καθοριστικό μέγεθος για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος, η μελέτη του ΙΟΒΕ ξεχωρίζει την αποταμίευση (...) η ενίσχυση της μακροχρόνιας αποταμίευσης, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συνδέεται με τη συσσώρευση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της περιόδου συνταξιοδότησης και άλλων ασφαλιστικών αναγκών. Επιπλέον συνδέεται με τη δημιουργία αποθεματικών για τη διασφάλιση ενός ελάχιστου ανεκτού επιπέδου διαβίωσης. Πέρα από τη συμβολή της στην ποιότητα ζωής του αποταμιευτή, η ενίσχυση της μακροχρόνιας αποταμίευσης δρα θετικά και στην εγχώρια οικονομική ανάπτυξη, καθώς η συσσώρευση κεφαλαίων προωθεί την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και την ανταγωνιστικότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος» (το ρεπορτάζ στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός

«Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ συμφώνησαν στη διατήρηση του καλού κλίματος και στην προώθηση ιδεών και προτάσεων για τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και των κυβερνητικών στελεχών με στόχο τη στήριξη του κυβερνητικού έργου» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Πειρατές ήταν και παραμένουν

«"Αντάρτικο" ξεκινούν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να παραβιάσουν την ελληνική νομοθεσία, δρομολογώντας τα πλοία τους με μια απλή δήλωση, χωρίς σχετική έγκριση προς το υπουργείο Ναυτιλίας, δίχως να προσδιορίζουν επακριβώς τις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και χωρίς να καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εγγυητικές επιστολές» (η είδηση στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

«Βλέπω το παλιό να έρχεται σα νέο»*

«Οι προγραμματιστές στις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας εργάζονται με εξοντωτικά ωράρια χωρίς να πληρώνονται υπερωριακά. Στον αθέατο ψηφιακό κόσμο δε θα συναντήσουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, άδειες με αποδοχές, πολλά ελεύθερα Σαββατοκύριακα και αργίες (...) όπως έγινε γνωστό η Electronic Arts αναγκάζει τους εργαζόμενους να κάνουν εξοντωτικές υπερωρίες. Η εργάσιμη βδομάδα μπορεί να φτάσει μέχρι τον εξωφρενικό αριθμό των 85 ωρών» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

*Μπέρτολτ Μπρεχτ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιορκητικός κριός οι «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ (2021-06-26 00:00:00.0)
«Ανάπτυξη» με χρηματοδότη τα ασφαλιστικά ταμεία (2019-11-16 00:00:00.0)
Πτώση σε βιομηχανία και κατασκευές (2012-06-09 00:00:00.0)
Οριακή βελτίωση λόγω... κατασκευών (2012-01-13 00:00:00.0)
Σταθερό το κλίμα τον Νοέμβρη (2011-12-06 00:00:00.0)
«Μαύρες» προβλέψεις από τα νοικοκυριά (2010-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ