Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ
Εντονη ανησυχία για το μέλλον της

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην ΕΛΒΟ μετέφερε χτες με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Αγγελος Τζέκης, εστιάζοντας και στο θέμα των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση, για το οποίο η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας δεσμεύτηκε για τη διατήρησή τους.

Ο υφυπουργός Αμυνας σημείωσε ότι αποτελεί «πολιτική υψηλής προτεραιότητας η στήριξη της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, κρατικής και ιδιωτικής. Οχι όμως στη λογική της απαξίωσης της κρατικής, για να περάσει και το υπόλοιπο που έχει μείνει υπό κρατικό έλεγχο στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με συνθήκες που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον», προσθέτοντας για την ΕΛΒΟ ότι «δεν είναι απαραίτητο - ούτε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια - να χάσει κανένας εργαζόμενος τη θέση του».

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε την έντονη ανησυχία του, λέγοντας ότι «ενώ η πλειονότητα των μετοχών ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το σχεδιασμό για τη συγκεκριμένη εταιρία τον κάνει ιδιώτης, ο επιχειρηματικός όμιλος του Μυτιληναίου, ο οποίος ασκεί και τη διεύθυνση. Και πολύ σωστά είπατε ότι ο σχεδιασμός δεν μπορεί παρά να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιτρέψτε μας βέβαια σε αυτό να πούμε το εξής: Οτι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι πολύ στενά τα πλαίσια, για να καθορίσουν οι ίδιες οι Ενοπλες Δυνάμεις πραγματικά τις ανάγκες τους». Παράλληλα τόνισε πως «πιστεύουμε όμως ότι ο επιχειρηματίας, ο ιδιώτης που ασκεί τη διεύθυνση, πάνω από όλα βάζει την κερδοφορία για ίδιο όφελος».

Ο Α. Τζέκης κατέληξε επισημαίνοντας ότι «είναι αναγκαιότητα αυτό που λέει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ότι θα πρέπει να υπάρξει ενιαίος δημόσιος φορέας της αμυντικής βιομηχανίας στη χώρα μας. Γιατί εσείς λέτε ότι θα στηρίξουμε τη δημόσια αμυντική βιομηχανία παράλληλα με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτά τα δύο δεν μπορεί να συμπέσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ