Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Δικομματικός καυγάς για τα «δικά μας παιδιά»

Δικομματικός καυγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις που συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Κατά τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Α. Παπαδόπουλο, θα τακτοποιηθούν στο δημόσιο «35.000 γαλάζια παιδιά», αφού με το νομοσχέδιο πριμοδοτούνται κατά 50% συμβασιούχοι οι οποίοι υπηρετούσαν την περίοδο 1990-93 επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη. Οι εν λόγω συμβασιούχοι επαναπροσλήφθηκαν προκειμένου να συμπληρώσουν 24μηνο και στη συνέχεια να μονιμοποιηθούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Π. Παυλόπουλος διέψευσε τους ισχυρισμούς του Α. Παπαδόπουλου και με δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι οι διατάξεις για τη μοριοδότηση αποσκοπούν στην αποκατάσταση εκείνων των συμβασιούχων που δε μονιμοποιούνται επειδή δεν έχουν τις προϋποθέσεις που θέτει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Είπε ότι τα όσα ισχυρίζονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι «όχι μόνο ανακριβή, αλλά και πολιτικώς απαράδεκτα, διότι αναδεικνύουν τη νοοτροπία εκείνων που συνήθισαν τόσα χρόνια να λειτουργούν με κριτήρια κομματικού νεποτισμού στο χώρο της δημόσιας διοίκησης».

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο θεσπίζεται και η προφορική συνέντευξη ως προϋπόθεση για την πρόσληψη στο δημόσιο, διαδικασία που, όπως κατήγγειλε ο εισηγητής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας στην επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου, είναι εξόχως διαβλητή και όπως έχει δείξει η εμπειρία θα χρησιμοποιηθεί για την τακτοποίηση «ημετέρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ